"Prošao je bosansku ligu, to je masakr kakav se fudbal tamo igrao"

Cro Cop o Modriću

"Prošao je bosansku ligu, to je masakr kakav se fudbal tamo igrao"

Admin Čaušević

Luka Modrić je 2018. godine izabran za najboljeg fudbalera svijeta kada je predvodio Hrvatsku do senzacionalnog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu. 

U razgovoru za hrvatske medije legendarni hrvatski borac Mirko Filipović je otkrio jedan od glavnih razloga za uspjeh Modrića. Bilo je to igranje u Premijer ligi BiH.

Zvijezda Reala je prije 15-ak godina nosila dres Zrinjskog, a ta sezone u Premijer ligi mu je bila od velike koristi u nastavku karijere.

"Djeca koja odrastu sa zlatnom žlicom u ustima teško uspiju. Cristiano Ronaldo je također primjer teškog odrastanja, Luka Modrić, on je ovce čuvao, imao je jako teško djetinjstvo. Kasnije je prošao bosansku ligu, to je bio masakr kakav se nogomet tamo igrao. Sve je to bilo potrebno da ostvari u životu sve što je ostvario. Sve je to rezultat teškog života, traume i trnovitog puta", kazao je popularni Cro Cop.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako mu je bilo igrati u Premijer ligi sam Modrić je svojoj autobiografiji pod nazivom Moja igra koju je objavio prošle godine.

''To što sam do dolaska slušao u ligi, potvrdilo se i na terenu. Premijer liga je bila dosta gruba, a pogotovo je bilo teško igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banja Luci i Zenici. Sudije jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. U Trebinju su stradali moji najdraži štitnici s likom Ronalda koje mi je poklonio otac Stipe. Neki frajer mi je ušao đonom na nogu metalnim čepovima kopački i probio rupu u plastičnom kostobranu'', naveo je Modrić između ostalog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Ne seri Mirko ako Boga znas.. Pola reprezentacije vam je iz BiH-a.. Luka je dramatican previse, postao je igrac zato sto je radio na sebi a ne sto je "herojski" igrao BH-a ligu.. Supljira po zapadu, fol on nakav pacenik...
7 5
che_guevara1
Ćuj “bosansku” ?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi