Luka Modrić produžio ugovor sa Realom
Hrvatski fudbaler je prošle godine prekinuo dominaciju Messija i Ronalda u izboru za najboljeg fudbalera svijeta. Međutim, iza njega je očajna sezona (Foto: EPA)

Ostaje do 2021. godine

Luka Modrić produžio ugovor sa Realom

M. Šljivak

Madridski Real polako sklapa tim za naredni period, a na Santiago Bernabeu je dogovoreno već nekoliko potpisa.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić (33) još je jedan u nizu igrača sa kojima je produžena saradnja.

Iskusni 33-godišnji fudbaler dobio je novi ugovor sa Kraljevima, a ugovor će mu biti produžen za još jednu sezonu. Sve će biti službeno potvrđeno u narednim danima.

Tako će Modrić na Santiago Bernabeu ostati do 2021. godine i potpisom je završio sve priče oko eventualnog odlaska iz ekipe.

Prethodno je Real dogovorio nastavak saradnje sa defanzivcem Nachom Fernandezom i veznjakom Tonijem Kroosom i oni ostaju dio kluba u narednim godinama.

Modrić će tako u Realu ostati još dvije godine. U ovom timu je napravio najveće uspjehe u karijeri, a prošle godine je osvojio i nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Hrvatski reprezentativac je član Kraljeva od 2012. godine. Za Real je nastupio 303 puta, ali se u posljednje vrijeme često povezivao sa odlaskom iz kluba.

Pisalo se kako će karijeru nastaviti u Interu. Od toga na kraju neće biti ništa i Modrića ćemo i dalje gledati u dresu kraljevskog kluba.

Tu će vjerovatno i dalje biti jedan od nosilaca igre, iako su za ovo ljeto najavljena velika pojačanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Ono kad ti predsjednik kluba naštima Zlatnu loptu pa ti produži ugovor jer si osvojio Zlatnu loptu... Ništa od ovog Reala još neko vrijeme
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi