Nije mu prvi put: Sramotna psovka Luke Modrića, sreća pa Englez ne razumije hrvatski!
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Hrvat je na kraju požutio

Nije mu prvi put: Sramotna psovka Luke Modrića, sreća pa Englez ne razumije hrvatski!

Admin Čaušević

Hrvatska je izgubila od Turske te tako sebi zakomplikovala put na Evropsko prvenstvo. Pred 13.000 gledatelja na osječkoj Opus Areni Turci su slavili sa 0:1.

Pobjeda Turske je zaslužena, ali su Hrvati u samom finišu mogli doći do neriješenog rezultata, najviše su nade porasle u posljednjim minutama kada im je dosuđen penal.

Poznati arbitar Antony Taylor je pokazao na bijelu tačku, ali je nakon gledanja VAR snimka ustanovljeno da nije bilo igranja rukom.

Pojedini hrvatski igrači su protestvovali, a među njima je bio i Modrić koji je uputio sočnu i uvredljivu psovku ka engleskom arbitru.

"Je*em ti mater ćoravu", opsovao je kapiten Vaternih Tayloru. Sreća za Modrića je što Englez ne razumije hrvatski jer je bi vrlo lako mogao biti isključen.

Oglasi

Slične psovke nisu toliko strana pojava za Modrića pošto je prije nekoliko godina u dresu Real Madrida žestoko psovao i sudiji Damiru Skomini.

"Je*em ti mater slovensku u pi*ku", psovao je tada Modrić Skomini nakon što Slovenac u polufinalu Lige prvaka nije svirao jedan prekrašaj nad Cristianom Ronaldom.

Poslije utakmice Modrić je kazao da ih je poraz protiv Turske uzdrmao te da se on i saigrači što prije trebaju oporaviti za naredni meč protiv Velsa u nedjelju.

"Nismo očekivali ovaj poraz, uzdrmao nas je. Turska je zasluženo pobijedila, bila je puno bolje. Bili smo dosta loši, pogotovo prvo poluvrijeme. No, što je, tu je. Moramo se podići, rekuperirati za iduću utakmicu i odigrati puno bolje", rekao je kapetan Luka Modrić

Inače, poslije utakmice selektor Zlatko Dalić je čestitao Turskoj na zasluženoj pobjedi, a upitan da prokomentariše ustaška skandiranja pojedinih navijača dao je snalažljiv odgovor.

"Neprimjerena skandiranja? Nisam čuo ništa, ne mogu to komentarisati", poručio je šef stručnog štaba Hrvatske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turci su sada vodeći u grupi sa 13, a Hrvatska na drugom mjestu ima 10 bodova, ali i susret manje. Naredni ispit za izbranike Zlatka Dalića je u nedjelju gostovanjem Velsu.

Vatreni i dalje imaju sve u svojim nogama, ali eventualni kiks u Cardiffu bi sigurno zakomplikovao sitauciju i doveo Hrvate u neželjenu poziciju pred novembarske mečeve kvalifikacija.

Top Komentari

Drakula
Najveci veznjak svih vremena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti