Tenzije u Realu: Perez već u januaru tjera zvučno ime, Ancelotti ne želi ni da čuje!
Foto: Real Madrid CF

Italijan mu vjeruje

Tenzije u Realu: Perez već u januaru tjera zvučno ime, Ancelotti ne želi ni da čuje!

Admin Čaušević

Zimski prijelazni rok je sve bliže i već se uveliko špekuliše o transferima. Izuzetak nije ni Real Madrid, a čini se da je došlo i do prvog neslaganja Florentina Pereza i Carlo Ancelottija i to zbog (ne)važnog igrača. 

Real Madrid i dalje planira prodati Ferlanda Mendyja. Perez je odlučan da se riješi lijevog beka koji nikako nije uspio da opravda uloženi novac.

Rukovodstvo Los Blancosa vjeruje da su Francuzove najbolje godine već iza njega. Ne sviđa im se njegov historijat povreda i činjenica da fizički nije tako dobar kao prije.

U Realu vjeruju da će još u januaru dobiti odgovarajuće ponude i da će ga uspjeti prodati. Od ranije je poznato za interes iz Saudijske Arabije.

Sa druge strane trener Carlo Ancelotti ovog 28-godišnjaka smatra važnim, a na posljednjih pet mečeva u prvenstvu i Ligi prvaka našao se među starterima.

Oglasi

Sam Mendy koji je stigao 2019. za 50 miliona ne forsira svoj odlazak, ima čvrst ugovor, a na sedmičnom nivou Kraljeve košta 200.000 eura bruto.

Real je ljetos na poziciji lijevog beka doveo Frana Garciju, a očekuje se da od sljedeće sezone na toj poziciji igra Alphonso Davies pošto pregovori s Kanađaninom idu u dobrom smjeru.

Upravo je to razlog zašto Perez želi da se riješi Francuza, dok bi ga Ancelotti najradije zadržao. Ipak, upitno je da li će Italijan sljedeće sezone sjediti na klupi Kraljeva.

Inače, trofejni stručnjak je danas dobio dobru vijest za sadašnjosti, ali i lošu za budućnost.

Naime, treninzima sa prvim timom se vratio Luka Modrić i bit će spreman za meč sa Betisom, dok su blizu povratka Vinicius, Arda Guler i Tchouameni. Oni su radili odvojeno, ali se očekuje da se uskoro priključe grupnim treninzima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Loša vijest za Italijana je ta da je predsjednika FS Brazila, Ednaldo Rodrigues smijenjen sa te pozicije zbog neregularnosti prilikom izbora 2022. godine.

Rodrigues je bio prvi sponzor za dovođenje Ancelottija na klupu Seleçao, ali nakon njegovog odlaska sa predsjedničke pozicije upitno je da li će čuveni trener preuzeti Brazilce.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti