Marka mu k'o tepsija - Iker Casillas je nezapamćena škrtica i stipsa, svjedočenja su nestvarna
(AP Photo/Luis Vieira)

Nevjerovatan je

Marka mu k'o tepsija - Iker Casillas je nezapamćena škrtica i stipsa, svjedočenja su nestvarna

Midhat Šljivak

Iker Casillas nekada je važio za jednog od najboljih golmana svijeta. Godinama je čuveni Španac bio broj jedan u Real Madridu, a karijeru je okončao u Portu. Pored golmanskih kvaliteta Iker će ostati upamćen kao jedna od najvećih stipsi i škrtica o čemu svjedoče brojne priče.

Iker Casillas stao je među stative Real Madrida kao 18-godišnjak. Godinama je potom bio neprikosnovena jedinica, a u Madridu je ostao sve do 2015. godine kada je rukovodstvo kluba odlučilo da mu ne produži ugovor.

Otišao je potom u Porto, tamo je ostao pet godina, a karijera mu je okončana srčanim udarom na treningu i već je nekoliko godina Casillas u penziji.

Ipak, pored golmanskih kvaliteta, ono po čemu će čuveni čuvar mreže ostati upamćen je činjenica da je nezapamćena stipsa i škrtica. Marka mu je ko tepsija.

O njegovoj škrtosti govore brojne priče. Već na početku karijere u Realu, kada nije imao velika primanja, čuvao je svaki cent, pa čak i ono što je posuđivao.

Oglasi

Tadašnji kapiten Real Madrida Fernando Hierro posudio mu je 30 eura da taksijem ode kući. Ovaj novac Iker je strpao u džep, te je otišao metroom za kojeg je imao mjesečnu propusnicu.

Situacija se nije promijenila ni godinama kasnije kada je poslao bogat i slavan. Bizarna situacija desila se tokom snimanja jednog TV intervjua, a 'žrtva' je postao voditelj Bertin Osborne.

Iako je zarađivao 200.000 eura sedmično, Casillasu je bilo puno da izdvoji euro za prelaz preko mosta i zatražio je od Bertina da plati.

Pravdao se Iker kako je zaboravio novčanik, ali kada je Bertin odbio da mu posudi euro, Casillas je pokušao da okrene automobil i da se vrati putem kojim je došao. To nije uspio napraviti i na kraju je morao platiti euro, a Osborne mu je u lice rekao: "Imaš ogromnog krokodila u novčaniku."

Oglasi

Ikera to nije bilo baš briga. Njemu nije bio problem pitati bilo koga za posudbu novca, iako je zarađivao ogromne cifre. U šali bismo rekli, uštedio je više nego što je zaradio.

Casillas: "Ne spavam, želim izgledati kao da sam dobro, ali ne sanjam"

Iker Casillas je u ljeto 2019. godine doživio srčani udar na treningu Porta. Situacija je bila veoma ozbiljna, ali srećom, ljekari su mu spasili život.

Novi udarac za njega bio je razvod od supruge Sare Carbonero nakon 11 godina braka. Teško mu je to palo i javno je o tome govorio.

"Ne spavam redovno. Želim izgledati kao da sam dobro, ali ne mogu uživati u životu. Slušam stare pjesme, ali više ne mogu sanjati", riječi su Ikera Casillasa.

Ipak, u posljednjih nekoliko mjeseci dosta se toga popravilo kod njega. Povezivao se brojnim djevojkama, malo je 'živnuo' i nastavio je život kao da se ništa nije desilo.

Bez obzira na sve Iker Casillas će ostati upamćen kao vrhunski golman i jedan od najboljih koji se pojavio na početku ovog stoljeća.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi