Real kao da je neko ukleo ove sezone - Nikom se ne dešavaju ovakve stvari
Foto - EPA

Rodrygo još jedan u nizu povrijeđenih

Real kao da je neko ukleo ove sezone - Nikom se ne dešavaju ovakve stvari

Midhat Šljivak

Madridski Real ove sezone ima ogromnih problema s povredama, a još jedan u nizu za kojeg se strahuje da bi mogao izbivati s terena je Rodrygo.

Real Madrid je ove sezone pogođen brojnim povredama. Carlo Ancelotti je ostao bez pola tima, pa je za naredne akcije prinuđen ekipu popuniti igračima iz mlade ekipe.

Nedavno su Kraljevi na duži period ostali bez Viniciusa Juniora, a sada postoji i bojazan da bi i Rodrygo mogao na pauzu zbog problema s koljenom.

On je kao i Vinicius povredu zadobio na okupljanju reprezentacije Brazila. Njegova situacija je srećom mnogo bolja u odnosu na siagrača kojeg neće biti do februara, no lako bi se moglo desiti da propusti određeni period.

22-godišnjak će danas obaviti sve potrebne preglede na koljenu. Neizvjestan je njegov nastup u meču s Cadizom i vrlo je moguće da će ga Ancelotti odmoriti od obaveza u ovom meču.

Oglasi

"Prvobitna ispitivanja nisu pokazivala povredu. Ipak, on je osjećao bol po dolasku u klub i odlučeno je da on trening obavi u teretani. Današnji pregledi bit će ključni u odluci", piše Marca.

Eventualno izostanak krilnog fudbalera bio bi još jedan udarac za Real Madrid jer je Brazilac izuzetno važan igrač za Kraljeve ove sezone.

Rodrygo je u dresu kraljevskog kluba nastupio u 17 utakmica i ima učinak od pet golova i četiri asistencije.

Rodrygo meta rasističkih napada

Realov Brazilac prethodnih dana je izložen žestokim rasističkim napadima, posebno od strane navijača Argentine.

Sve je počelo nakon što je u razgovoru s Lionelom Messijem Argentince nazvao kukavicama jer ne žele igrati meč dok se njihovi navijači sukobljavaju s policijom na tribinama.

Rodrygo je potom postao meta fanova argentinskog fudbalera. Ostavljaju mu brutalne i uvrjedljive komentare na društvenim mrežama, a on im je jasno poručio kako ga neće sputati u novim uspjesima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi fudbaler je član Reala od 2019. godine. Stigao je iz Santosa za 45 miliona eura i u 182 utakmica ostvario je učinak od 42 gola i 36 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi