Otac slavnog fudbalera napao Messija: "Mali svetac..."
I Lionel Messi zna da izgubi živce (Foto: EPA)

Nakon nedavnih dešavanja

Otac slavnog fudbalera napao Messija: "Mali svetac..."

Edmir Škorić

Nedavno su meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrali Brazil i Argentina, a gosti su slavili sa 1:0 iako je utakmicu obilježio incident na tribinama.

Osim toga, tokom prvog poluvremena jako napete utakmice, koju su popratile ružne scene s tribina gdje je policija tukla argentinske navijače pendrecima, došlo je do okršaja između mladog Rodryga i mnogo iskusnijeg Messija.

Navodno je Rodrygo rekao Messiju i saigračima da su kukavice, a ovaj mu uzvratio: "Kako smo mi kukavice? Mi smo svjetski prvaci".

Nakon toga, list Marca je uočio da je Rodrygov otac, Eric Goes, objavio fotografiju na svom Instagramu, te da je imao ironičnu poruku za bivšu zvijezdu Barcelone i PSG-a.

"Mali svetac koji nikada nikome ne pravi probleme... Da li je neko iznenađen?", napisao je Eric Goes uz fotografiju na kojoj Messi napada Rodryga, a ispod nje fotografija na kojoj davi Mathiasa Oliveiru, defanzivca Urugvaja, tokom utakmice koja je odigrana nekoliko dana ranije.

Oglasi

Real Madrid objavio je saopštenje na društvenim mrežama u kojem izražava svoje razočarenje zbog rasnog zlostavljanja koje je pretrpio njihov mladi fudbaler.

Rodryga su napali na društvenim mrežama i vrijeđali ga na rasnoj osnovi, što je nažalost postalo uobičajeno, a već neko vrijeme njegov saigrač, takođe Brazilac Vinicius bori se sa tim.

"Rasisti ne spavaju. Moje društvene mreže su pune uvreda i raznih vrsta gluposti. Svi jasno mogu vidjeti. Ako ne radimo šta oni žele, ako se ne ponašamo kako oni misle, ako nosimo nešto što im smeta, ako ne spustimo glave odmah smo napadnuti, ako misle da im ugrožavamo privatnost, odmah kreću u akciju s ovakvim kriminalnim ponašanjem. Na njihovu nesreću - nećemo stati", poručio je Rodrygo.

22-godišnji Brazilac je član Real Madrida od 2019. godine. Njegovo dovođenje iz Santosa za 45 miliona eura ispostavio se kao odličan potez Kraljeva i Rodrygo je brzo postao jedan od najznačajnijih igrača u timu.

On je u dresu kraljevskog tima odigrao 182 utakmice i ima učinak od 42 gola i 36 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Upravu je čovjek sve mali kepec je Hinjo udara kao Pepe ali mu puštaju svi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi