Peđa Mijatović je poslao poruku koja bi Kyliana Mbappea mogla natjerati na razmišljanje

Oglasila se legenda Reala

Peđa Mijatović je poslao poruku koja bi Kyliana Mbappea mogla natjerati na razmišljanje

Edmir Škorić

Bivši igrač Real Madrida Pedrag Mijatović je za 'Carrusel Deportivo' govorio o sve izvjesnijem dolasku Kyliana Mbappea i da li će to značiti da će neka zvijezda napustiti klub.

Francuz (25) nedavno je najavio odlazak iz PSG-a, a svima je već manje - više jasno da će od naredne sezone braniti boje slavnog Reala, s kojim se dugo povezivao i oduvijek je želio da dođe u Madrid.

Dolazak Mbappea u redove Real Madrida također budi dvoje. I nakon godina neizvjesnosti oko njegovog dolaska, nije jasno kakvu će ulogu Francuz igrati u timu Kraljeva, odnosno hoće li njegov dolazak uzrokovati odlazak nekog važnog imena.

O ovoj temi je tokom meča Rayo Vallecano - Real Madrid govorio nekadašnji legendarni igrač Reala Peđa Mijatović. On je svojim komenarima možda naveo Mbappea na razmišljanje, da li je dolazak u Madrid pravi potez. Zapravo, smatra da nema igrača koji je veći od kluba i da niko, pa ni Mbappe ne može biti siguran u prvih 11 te da bi, ako osjeti pritisak, trebao da zatraži odlazak.

"Ne nužno, zašto bi neko morao otići ako on dođe? Možete zadržati sve igrače bez ikakvih problema", rekao je Mijatović. 

Oglasi

"Navijači, treneri i svi ljudi koji rade u klubu moraju shvatiti da je u ekipi od 25 ili 27 igrača svako važan i da će svako imati vodeću ulogu", dodao je Crnogorac.

Mogući dolazak Mbappea natjerao je mnoge navijače Real Madrida na razmišljanje o tome kako bi on mogao kombinovati s Viniciusom i, prije svega, koja bi bila Rodrygova nova pozicija u trenutku kada Brahim Diaz svojom igrom osvaja sve više prostora za igru i postaje sve bitniji član prve postave.

"Stari dani fudbala, u kojem je bilo samo 11 startera, a ostali su bili stalno na klupi, su iza nas", ističe bivši igrač Real Madrida i dodaje:

"Sad, ko god dolazi, bez obzira radi li se o Mbappeu ili nekome manje velikom, oni moraju shvatiti da je Real Madrid iznad svakog igrača. On prvo mora doći, a ako se ne osjećaš ugodno i ne možeš izdržati pritisak, onda tražiš da odeš i nema problema".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predrag Mijatović (55) je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije, a u karijeri je igrao za Budućnost iz Podgorice, beogradski Partizan, Valenciju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante, gdje je 2003. okončao karijeru. S Realom je 1997. osvojio La Ligu i Ligu prvaka godinu dana kasnije.

Prema posljednjim informacijama, Mbappe će potpisato do 2029. godine ugovor s Realom i zadužit će kultni broj 10. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Molio bih novinare sportsporta da prebole prelazak Mbappea u Real i da ne izmišljaju vijesti. Očaj im se vidi iz tekstova o Mbappeu. Navijači Sadaka FCa u agoniji...
2 0
user1676126575
Ti novinaru de ba malo ohladi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti