Zidane postrojio igrače Reala i postavio kompleksno pitanje, svi su uperili prst ka Modriću: "On!"

Francuz ispričao anegdotu

Zidane postrojio igrače Reala i postavio kompleksno pitanje, svi su uperili prst ka Modriću: "On!"

A. Čaušević

Zinedine Zidane je sa tri uzastopne Lige prvaka na klupi Reala uspio ono što je nemoguće. Nekada sjajni fudbaler, a danas odlični stručnjak je već neko vrijeme bez posla, a za nekoliko godina ljestvicu je podigao toliko visoko da djeluje nedokučiva.

Tokom prvog mandata na klupi Reala Zidane je imao na raspolaganju zaista fantastičnu ekipu. Iako je u timu bio veliki broj zvijezda Francuz je uspio stvoriti sjajnu atmosferu u svlačionici.

Upravo je odlična svlačionica osim suhog fudbalskog kvaliteta bila i presudna za godine dominacije popularnih Los Blancosa.

Jedan od ključnih igrača bio je i Luka Modrić koji je broj deset u Realu preuzeo nakon ideje Zidanea. O tome je govorio i popularni Zizou.

Zidane i Modrić prilikom upoznavanja

"Kad sam preuzeo Real, u sezonama iza 'desetka' Los Blancosa je postala gotovo uobičajan dres. Tad sam rekao svima istinu o desetki u Realu. Taj dres mora biti par excellence, mora biti dres o kojem svi sanjaju", rekao je Zidane.

"Imao sam sastanak s igračima u svlačionici i pitao svakog od igrača kome taj dres treba pripasti."

Oglasi

"Morao je pripasti igraču koji gotovo ništa ne griješi na terenu i koji u odlučujućim trenucima uhvati ekipu za ruku i kaže: 'Dajte mi loptu, ja ću se pobrinuti za nju!"

"Morao je pripadati onome ko okreće vrtešku. Nakon mog govora svi su se okrenuli i gledali u samo jednog igrača. Bio je to Luka Modrić."

Najbolje godine Luke Modrića u Realu

Prije Modrića "desetku" u Realu je nosio James Rodrigez, ali je Kolumbijac bio pravi "dečko od skandala" zbog čega ga se i Zidane i riješio.

Čuveni broj Hrvat na leđima nosi od 2017. godine i može se reći da je s njim odigrao svoje najbolje godine karijere pošto je uspio osvojiti i Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, kako sada stvari stoje bilo u januaru ili na kraju sezone Modrić će morati prepustiti "desetku" nekom drugom. Ugovor mu ističe kroz nekoliko mjeseci i nema naznaka oko produženja saradnje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi