Perez na Skupštini Reala o uspjesima kluba, nije teško pogoditi kojeg igrača je prvo spomenuo

Zahvalio se onima koji su dali doprinos

Perez na Skupštini Reala o uspjesima kluba, nije teško pogoditi kojeg igrača je prvo spomenuo

Edmir Škorić

U Madridu je održana Glavna skupština Real Madrida. Upravni odbor raspravljao je o važnim pitanjima koja se tiču ​​djelovanja kluba. Predsjednik Florentino Perez je govorio i o uspjesima Kraljeva, ali i pojedinačno se osvrnuo na neke igrače koji su ostavili veliki trag.

Predsjednik Reala smatra da klub sada proživljava jedan od najuspješnijih ciklusa u svojoj bogatoj historiji. Florentino je istaknuo zasluge bivših igrača Real Madrida u postignućima, a prvog je izdvojio Karima Benzemu.

“Želim vas podsjetiti na Benzemu. Dragi Karime, nikada nećemo zaboraviti tvoj fudbal i divnu priču koju si napisao u našem klubu. Jedinstven i neponovljiv igrač, osvajač Ballon d'Or. Hvala ti", kazao je Perez.

“Na kraju sezone Marco Asensio, koji je s Realom osvojio 17 trofeja, napustio je klub. Puno ti hvala. Također bih želio zahvaliti Hazardu, Odriozoli i Marianu na vremenu provedenom u klubu", dodao je prvi čovjek Reala.

Kakva god bila sudbina ovih igrača u Madridu, sigurno će im biti drago primiti takvu poruku od Florentina.

Oglasi

Očigledno je želio da se zahvali igračima koji su na ovaj ili onaj način otišli u proteklom periodu. Za neke nije bilo više mjesta, kao u slučaju Edena Hazarda, dok su drugi otišli jer su to sami željeli i zbog bogatih ugovora, a to se prvenstveno odnosi na Benzemu koji je ljetos potpisao za Al-Ittihad u Saudijskoj Arabiji.

Perez je govorio i o Judeu Bellinghamu, nesumnjivo najodlučnijem igraču Real Madrida u ovom trenutku. Priznao je da od 20-godišnjeg Engleza očekuje velike stvari.

“Imamo tim koji je bio proizvod planiranja godinama. Spoj iskustva i mladosti daje nam entuzijazam i nadu da se suočimo sa uspjesima. Kao rezultat toga, inkorporirali smo Judea Bellinghama, koji je sa samo 20 godina već jedan od najboljih igrača svijeta i lider engleske reprezentacije. On je predodređen da obilježi jednu eru i da bude legenda Real Madrida".

Ko sljedeći odlazi? Modrić, Kroos, Carvajal....

Real bi na ljeto mogao ostati bez još nekoliko istinskih legendi poput Luke Modrića, Danija Carvajala ili Tonija Kroosa, kojima se bliži kraj karijere, a mame ih novcem sa Bliskog istoka i iz SAD-a.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će sasvim sigurno puno promjena u Real Madridu u narednom periodu, a Perez dobrim riječima o bivšim igračima samo želi da dokaže kako je Real bio i ostao kraljevski i gospodski klub.

Real Madrid se bori za novu titulu, a večeras dočekuje Valenciju i neophodna je pobjeda ako želi da se primakne vodećoj Gironi, koja je senzacionalno i dalje na vrhu tabele nakon 13 utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi