Šta nakon Carvajala? Real Madrid ima plan, dovest će desnog beka za 0 eura!
Yan Couto bi na ljeto 2025. godine mogao u Real Madrid.

Plan je ljeto 2025. godine

Šta nakon Carvajala? Real Madrid ima plan, dovest će desnog beka za 0 eura!

E. Ganibegović

Real Madrid miran je kada je pozicija desnog beka u pitanju, no neće tako biti još dugo jer dva igrača polako ulaze u godine. Stoga u Madridu već razmišljaju o rješavanju ove pozicije.

Kada je naredni prijelazni rok u pitanju, Real Madrid ne planira dovoditi desnog beka. Sada postojeće snage su sasvim dovoljne.

Uprava je u potpunosti zadovoljna učinkom Danija Carvajala i Lucasa Vazqueza (obojica imaju 32 godine) i ne planira dovoditi novog desnog beka do ljeta 2025. godine.

Međutim, ne sjede skrštenih ruku u prijestolnici Španije. Uveliko se razmišlja o tome šta nakon njih dvojice, a izbor je pao na mladog Brazilca.

Yan Couto u Real Madrid?

Yan Couto, 21-godišnji Brazilac koji kojem je prirodna pozicija desni bek, može igrati na svim pozicijama na desnoj strani terena.

Njega je Manchester City doveo u ljeto 2020. godine za šest miliona eura iz Coritibe, te ga je slao na posudbu u Gironu, Bragu i ove sezone opet Gironu.

Oglasi

Mladi Brazilac je upisao 29 nastupa ove sezone. Postigao je dva gola i upisao osam asistencija, te je itekako na očima čelnicima Real Madrida.

On će do kraja ove sezone biti na posudbi u Gironi, a onda ostaje da vidimo da li će ga Pep Guardiola htjeti u redovima Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Idealna situacija koju planira Real Madrid je da ne produži ugovor sa Cityjem. On traje do ljeta 2025. godine, odnosno do kraja iduće sezone, a tada bi ga Kraljevi doveli besplatno.

Ovome dodajmo da je mladi desni bek već upisao i dva nastupa za A selekciju Brazila. Ima i 13 nastupa za U-17 tim. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti