Mjesecima je šutio i nije pravio problem iako je mogao, a sada je saznao konačnu odluku

Ne skida osmijeh s lica

Mjesecima je šutio i nije pravio problem iako je mogao, a sada je saznao konačnu odluku

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i mnogi navijači ovog kluba su zabrinuti što nema nikakvih dešavanja po tom pitanju iako je iskusni veznjak jasno rekao da želi ostati. No, ko čeka taj i dočeka, a Modrić je konačno dobio sjajne vijesti.

Modrić je u Real Madrid stigao još prije 11 godina kada su ga Kraljevi doveli iz Tottenhama za 35 miliona eura, a on se pokazao kao jedno od najboljih pojačanja u historiji slavnog kluba.

U prethodnim sezonama Modrić je sigurno jedan od ponajboljih igrača Real Madrida, ali jasno je da je i on na zalasku karijere i da ga nažalost nećemo još dugo gledati na zelenom terenu.

Međutim, iako ima već 37 godina Modrić i ove sezone igra na sjajnom nivou i njegov cilj je jasan, a to je ostanak u Real Madridu barem još jednu godinu i ne krije da mu je san da u dresu kraljevskog kluba završi karijeru.

Hrvatski reprezentativac s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone, no u Realu očito ne žure s odlukom da li Modriću trebaju ponuditi nastavak saradnje ili ne što je počelo zabrinjavati i navijače.

Iako je Modrić nekoliko puta govorio da mu je želja da ostane iz Reala se nisu oglašavali i činilo se da bi Hrvat mogao na ljeto kao slobodan igrač napustiti klub. Međutim, nakon nekoliko odličnih partija u prethodnim mečevima čini se da se situacija drastično mijenja.

Oglasi

Ugledna Marca objavila je da su čelnici Real Madrida konačno reagovali i da su kontaktirali Modrića povodom novog ugovora, a iskusni veznjak je to dočekao s osmijehom na licu.

Modriću će Real Madrid ponuditi novi jednogodišnji ugovor i on nema nikakve dileme, te je Florentinu Perezu poručio da je davno odlučio da će potpisati šta god mu Kraljevi ponude.

Njegova želja za ostankom u Realu će se ostvariti, a da li će to biti i posljednja sezona u fantastičnoj karijeri reprezentativca Vatrenih ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kraljevskog kluba upisao 40 nastupa u svim takmičenjima i uspio je zabiti šest golova i upisati isto toliko asistencija.

Također, u dosadašnjoj karijeri Modrić je za Kraljeve odigrao čak 476 utakmica što dovoljno pokazuje kakav trag je ostavio na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije