Modrić se vratio u Real i na prvom treningu saznao veliku vijest: Sve sumnje su otklonjene!
FOTO: Real Madrid

Poznata je sudbina hrvatskog veznjaka

Modrić se vratio u Real i na prvom treningu saznao veliku vijest: Sve sumnje su otklonjene!

Admin Čaušević

Luka Modrić se nakon neuspješnog oktobarskog prozora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo vratio klupskim obavezama, te je u srijedu obavio prvi treninig po povratku u Real Madrid. Istovremeno je stigla velika vijest o njegovoj budućnosti.

Novinar Jose Felix Diaz izvijestio je putem Marca radija kako je trener Real Madrida Carlo Ancelotti itekako sretan što ima Luku Modrića u ekipi i suprotno medijskim napisima, iskusni veznjak neće napustiti ekipu u januaru.

Diaz tvrde da Real i Modrić razmišljaju isto te da ne bi bila najbolja stvar da Hrvat napusti Kraljeve u januarskom prijelaznom roku.

Nije bilo nikakve sumnje da će Modrić ove sezone imati smanjenu ulogu i postalo je očito da nije zadovoljan situacijom, jer je 38-godišnjak započeo samo četiri utakmice u La Ligi i Ligi prvaka ove sezone.

Ipak, kako god situacija izgledala, Ancelotti i dalje ima Modrića u ekipi, te čvrsto vjeruje da će osvajač Zlatne lopte igrati značajnu ulogu tokom nastavka sezone.

Oglasi

Unutar Real Madrida postoji velika želja zadržati Modrićeve usluge tokom cijele sezone, bez razmišljanja o potencijalnom odlasku u januaru što je navodno igraču saopšteno i tokom treninga.

Real i Modrić su u potpunosti predani svom partnerstvu i svi su složni da Modrićev doprinos u posljednjoj deceniji garantuje veliki oproštaj i prikladnu posvetu pošto je u međuvremenu postao klupska legenda.

To znači da će hrvatski veteran ostati u Realu te da će njegove usluge biti korištene posebno kada su raspored bude gust te razmak između utakmica veoma kratak.

Nakon septembarskog reprezentativnog okupljanja Modrić je završio na klupi i priliku za igru je dobijao uglavnom sa klupe te se počelo šuškati o njegovom odlasku. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nakon današnjih vijesti iz Španije izgleda da su sve sumnje otklonjene te je jasno da će bivši član Dinama i Zrinjskog finiš sezone odigrati u dresu Reala poslije čega slijede novo iskustvo. 

Modriću je svakako cilj zaigrati i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvati su trenutno ispod crte pa ukoliko u novembru ne osvoje više bodova od Velsa igrat će baraž u martu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zfc
Al' ga opraste vise s Modricem i Ancelottijem. Sjase Diletta, uzjase Luka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi