Velšanin je od Modrića tražio dres, reakcija kapitena Vatrenih se mogla i pretpostaviti
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Hrvati izgubili

Velšanin je od Modrića tražio dres, reakcija kapitena Vatrenih se mogla i pretpostaviti

Admin Čaušević

Vjerovatno niti oni najpesimističniji nisu mogli prepostaviti da će Hrvatska nakon oktobarskih mečeva biti van zone direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo. Bolji od Vatrenih su bili Turci i Velšani.

Oktobarsko okupljanje Hrvatska je završila sa 0 bodova na svom kontu. Ako je poraz protiv Turske u Osijeku sa 0:1 bio dopusti, onda to definitivno je bio slučaj sa duelom protiv Velsa.

Vatreni su izgledali očajno tokom većeg dijela meča, probudili su se u finišu, ali nisu uspjeli izbjeći ono najgore. Završeno je 2:1 za velške Zmajeve.

Poslije utakmice raspoloženja u dva tabora su sasvim bila različita. Vels je slavio veliki trijumf, dok su Hrvati djelovali šokirano i iznenađeno zbog neplaniranog poraza.

Prilikom pozdravljanja poslije meča David Brooks je tražio dres od Luke Modrića, a Hrvat je pokazao da je veliki i u porazu. Scenu pogledajte ovdje.

Oglasi

Kapiten Vatrenih je fudbaleru Bournemoutha samo kratko poručio da će dresove razmijeniti u svlačionici te nastavio ka tunelu.

Brooks je sa druge strane krenuo da se pozdravlja sa ostalim igračima Hrvatske, među kojim je bio Domagoj Vida.

Kamere su prikazale i izraz lica Matea Kovačića koji je djelovao šokirano zbog gubitka novih bodova i dovođenja plasmana na Euro pod znak pitanja.

U kvalifikacionoj grupi D Turska sa 16 bodova je već na Euru, dok Vels i Hrvatska imaju po 10 bodova s tim da je međusbni duel na strani Velšana poslije remija u Splitu te trijumfa u Cardiffu.

U novembru će Vatreni igrati protiv Latvije u gostima te Armenije kući i za očekivati je da osvoje puni plijen s obzirom na ozbiljnost situacije.

Sa druge strane velške Zmajeve čekaju dueli sa Armenijom i Turskom te bi ih i jedan kiks uz dvije pobjede Hrvata ostavio bez Evropskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dakle, za Hrvate je računica poprilično jasna. Da bi otišli direktno na Evropsko prvenstvo u novembarske dvije utakmice moraju osvojiti više bodova ili bod od Velsa.

U slučaju da Turska, Vels i Hrvatska osvoje po 16 bodova, kreirala bi se mini grupa od po tri reprezentacije gdje bi se gledali bodovi iz međusobnih duela. Hrvatska tu najslabije kotira sa četiri boda i četiri utakmice te bi i u tom slučaju morala u baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi