Luka Modrić čeka čudo koje se neće desiti
Hrvatski veznjak pred velikom odlukom (Foto: EPA)

Zvanična odluka će brzo stići

Luka Modrić čeka čudo koje se neće desiti

Midhat Šljivak

Luka Modrić (38) gotovo sigurno neće ostati član Real Madrida u narednoj sezoni. Nakon 12 godina oproštaj je veoma blizu, a list Relevo navodi kako je hrvatski veznjak već prelomio da će otići ako se situacija s njegovom minutažom drastično ne promijeni do kraja sezone.

Karijera Luke Modrića u Real Madridu privodi se kraju. 38-godišnji veznjak će, po svemu sudeći, napustiti kraljevski kluba na kraju sezone i uskoro bi sve trebalo postati zvanično.

O odlasku hrvatske legende iz Madrida danas je pisao i list Relevo. Oni navode da su jako male šanse da se situacija s Modrićem promijeni i da je on sam odlučio da ode ako mu minutaža bude na dosadašnjem nivou.

"Ako se situacija s minutažom drastično ne promijeni i sam Modrić ne vidi svrhu ostanka u Madridu u još jednoj sezoni", piše Relevo i dodaje da nade ipak ima malo nade da će 10-ka i naredne sezone biti u njegovom vlasništvu.

"Još uvijek ima vremena da se kompletna situacija promijeni. Međutim, i sam Modrić je uvijek govorio kako će otići ako se ne osjeti važnim kotačem u ekipi", navodi se.

Oglasi

"Želio je otići kao bitan faktor u ekipi. Osjeća da mu obećanja nisu ispunili. Više je volio da klub bude iskreniji prema njemu".

Luka je prije nekoliko mjeseci govorio upravo na temu odlaska iz Reala. Tada je jasno poručio.

"Nisam ostao samo da bih bio na popisu igrača. Ostao sam jer želim igrati"; rekao je Modrić.

Iako će u septembru napuniti 39 godina Modrić je još uvijek interesantan brojnim klubovima. Povezuje se s odlaskom u Saudijsku Arabiju, MLS, a žele ga i neki evropski klubovi.

Oglasi

Real navodno već sprema objavu da se saradnja s Modrićem ne nastavlja kako bi mu navijači na Santiago Bernabeu mogli odati priznanje za sve što je učinio tokom svih ovih godina.

Za Kraljeve hrvatski fudbaler je odigrao 515 utakmica i ima učinak od 38 pogodaka i 83 asistencije. Osvojio je sve, a 2018. godine je postao najbolji fudbaler svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će svakako neobično nakon više od decenije Modrića gledati negdje drugo. Moguć je međutim i kraj karijere, no njegova odluka je konačna.

Modrić će ostati upamćen kao jedan od najboljih veznjaka u historiji Reala, ali i među najboljim veznjacima svih vremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti