Ancelotti otpisao četiri igrača Reala, dvojica više ne dobijaju ni marker za zagrijavanje!

Mogu pakovati kofere

Ancelotti otpisao četiri igrača Reala, dvojica više ne dobijaju ni marker za zagrijavanje!

Admin Čaušević

Real Madrid je na putu da vrati titulu prvaka Španije u svoje vitrine nakon što je sa minimalnih 0:1 pobijedio Mallorcu. Taj susret je pokazao da su četvorica igrača među Los Blancosima praktično otpisana.

Od otpisanih najviše pažnje privlači Fran Garcia. U Real je stigao da bude izmjena, ali je u prvim utakmicama ostavio dobar dojam te se dalo naslutiti da bi mogao biti starter.

Međutim, ništa od toga se nije desilo. U posljednjih osam utakmica odigrao je jedva 25 minuta. Garcia je ljetos stigao iz Raya Vallecana za 5 miliona eura.

Relevo piše da lijevi bek u meču protiv Mallorce koja je u donjem dijelu tabele nije obukao ni marker. Ancelotti je radije rizikovao s Mendyjem koji bi mogao imati ključnu ulogu protiv Manchester Cityja u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

Više se ne računa ni na Danija Ceballosa. Veznjak je ranije bio frustriran što ne igra, a na meču protiv Mallorce stvari su mu postale mnogo jasnije.

I na San Moixu je cijeli meč odgledao sa klupe, peti od posljednjih šest. Ancelotti ga čak nije slao ni na zagrijavanje. To je jasan pokazatelj da može pakovati kofere.

Oglasi

Među otpisanim je navodno i Arda Guler. Od svih prvotimaca Reala turski veznjak je imao najmanje minuta (98). Imao je bljeske na pojedinim minutama, ali Ancelotti i dalje na njege ne gleda kao na ostatak tima.

Italijan smatra da bez obzira što je Guler napredovao fizički još uvijek nije nivo ostatka ekipe i sigurno je da ga na ljeto čeka odlazak na posudbu u neki drugi klub.

Četvrti otpisani je golman Kepa. Sezonu je počeo kao starter zbog povrede Courtoisa, a sada rizikuje da više ne brani do kraja takmičarke godine i to zbog sjajnog Lunina.

Real je odavno odlučio da Španca vrati u Chelsea, u međuvremenu je izgubio i Ancelottijevo povjerenje te do kraja sezone može zaboraviti na osjećaj stajanja među stativama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju ostali rezervisti poput Modrića, Joselua, Brahima i Vazqueza, Ancelotti je nakon Mallorce za njih imao jasnu poruku: "Oni koji igraju manje su bili dobri".

Dešavanja protiv Mallorce su jasan pokazatelj da je Ancelotti podijelio klupu na igrače kojim može vjerovati, a kojim ne.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi