Guardiola više nema sumnji ko je najbolji igrač Reala: "S njim je na Bernabeuu minuta kao vječnost"

Nakon remija s Realom

Guardiola više nema sumnji ko je najbolji igrač Reala: "S njim je na Bernabeuu minuta kao vječnost"

Admin Čaušević

Pep Guardiola uvijek na poseban način proživljava utakmice na Santiago Bernabeuu. Tako je bilo s Barcelonom, a već godinama je sa Manchester Cityjem. Nekad pobijedi, nekad izgubi. Ovaj put je remizirao.

Spektakularan prvi meč četvrtfinala Lige prvaka odigrali su Real Madrid i Manchester City. Završeno je 3:3 te su sve karte pred revanš na Etihadu 17. aprila potpuno otvorene.

Za igrača utakmice izabran je Phil Foden koji je zabio jedan od tri gola Cityja, ali riječi Guardiole o jednom fudbaleru Reala će sigurno obići fudbalski svijet.

Za Kraljeve igra niz sjajnih pojedinaca, a nakon večerašnjeg duela Guardiola nema sumnji ko je najbolji. U pitanju je iskusni Toni Kroos.

Kroos je do duela sa Cityjem bio najbolji dodavač Lige prvaka što je potvrdio i protiv Cityja. Uspješnost dodavanja nevjerovatnih 96 % uz čak 11 pasova u posljednju trećinu.

"Toni Kroos, aj Toni Kroos. Pomjera igru Reala na način na koji smo to može on uraditi. Odigrao je fantastičan susret."

Oglasi

"Već nakon minute na Bernabeuu se utakmica činila kao vječnost. Bilo je teško", poručio je trener Građana poslije susreta.

"Dobro smo podnijeli što smo dva puta vodili i nismo pobijedili. Imam predobro mišljenje o Realu da mislim da ćemo doći i odigrati laganu utakmicu. Pokušat ćemo sve riješiti kući.

"Ovo je Real. Bernabeu je poseban. Imamo dobar rezultat, a za sedam dana naš stadion će biti rasprodan. Trebamo postići gol, odraditi naš posao i proći u polufinale."

Guardioline riječi o Kroosu ne dolaze kao iznenađenje pošto je sjajni Nijemac već godinama klasa za sebe i to pokazuje iz sezone u sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je igrao sjajan meč Ancelotti je odlučio da ga izvede 20-ak minuta prije kraja te je umjesto njega u igru uveo Luku Modrića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi