Pokušali su to sakriti, ali uzalud: Ono što Hazard radi Ancelottiju je nezapamćena sramota za Real!

Nije ni čudo što ga žele otjerati na ljeto

Pokušali su to sakriti, ali uzalud: Ono što Hazard radi Ancelottiju je nezapamćena sramota za Real!

E. Čaušević

Eden Hazard će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Real Madrid u kojem je već okarakterisan kao jedan od najvećih promašaja u historiji kluba. Hazardu sve to jako teško pada i napravio je potez koji je pokazao koliko je ljut i razočaran zbog statusa u kraljevskom klubu.

Hazard je prije skoro četiri godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Chelseaja, a taj transfer iznosio je čak 115 miliona eura. Međutim, Belgijanac nije uspio ni blizu opravdati očekivanja u klubu iz Madrida u kojem sada jedva čekaju da ga se riješe.

Belgijanac s kraljevskim klubom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali već sada i ptice na grani znaju da će Real učiniti sve da ga proda na kraju ove sezone i čak razmišljaju o raskidu saradnje ukoliko ne bude ponuda za njega.

Hazard je od dolaska u Real imao ogromne probleme s povredama što je i glavni razlog neuspjeha u ovom klubu. Propustio je veliki broj utakmica i nije uspio nikada da se vrati u staru formu i čini se da je odlazak u neki drugi klub najbolje rješenje za obje strane.

Problem je i žestoka konkurencija u Real Madridu jer svaki put nakon oporavka od povrede Hazard nije imao dovoljno prostora za igru kako je očekivao, a na kraju je sve to rezultiralo potpunim ispadanjem iz rotacije.

Carlo Ancelotti je još prije januarskog prelaznog roka odlučio da mu Hazard nije više potreban i da ga klub može prodati bez ikakvih problema. No, zbog povrede koju je zadobio nije bilo ponuda za njega i njegov odlazak očekuje se tek na kraju sezone.

Oglasi

Međutim, Hazard pored svega smatra da Ancelotti prema njemu nije imao fer odnos i da mu nije uopšte dao šansu da se dokaže. Belgijanac je navodno razočaran kako se Ancelotti ponaša prema njemu otkako je postao trener Reala i to je sada odlučio jasno mu dati do znanja.

Španski mediji pišu da je došlo nedavno do svađe između Hazarda i Ancelottija i da je čini se njihov odnos završen za sva vremena.

Nakon toga Hazard je odlučio da se inati do kraja i jasno je da to mu neće uopšte pomoći. On i Ancelotti više uopšte ne razgovaraju jer je Hazard lično razočaran kako ga italijanski stručnjak tretira i ponaša se prema njemu od dolaska na klupu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard ima dobar odnos s njegovim pomoćnicima, ali i s njima gleda da ne komunicira tako često. Belgijanac smatra da mu je učinjena nepravda i to Ancelottiju očito neće oprostiti.

Ovaj 32-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida odigrao tek sedam utakmica i zabio je jedan gol uz jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jose
Ne kontam, šta mu radi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi