Štake kao vjerni drug: Najbolji na svijetu se konačno pojavio u javnosti, bolno ga je vidjeti

Morao je na novu operaciju

Štake kao vjerni drug: Najbolji na svijetu se konačno pojavio u javnosti, bolno ga je vidjeti

A. Čaušević

Najbolji golman svijeta prolazi kroz jako težak period. Baš kada se riješio jedne operacije morao je ponovo pod nož i pitanje je kada će ponovo stati među stative pošto ga čeka nova pauza od nekoliko mjseci.

Thibaut Courtois se u javosti pojavio u nedjelju, četiri dana nakon što je bio podvrgnut operativnom zahvatu na kojem mu je uklonjen meniskus s desnog koljena.

Ova nova intervencija operacija poslat ćega će ga van terena oko dva mjeseca te je za njega sezona završena iako se činilo da će moći nastupiti u samoj završnici.

Belgijac se povrijedio u utorak 19. na treningu Los Blansoca, trenirao je istim tempom kao i ostali saigrači, kada je nakon jedne odbrane začuo "pucketanje" te odmah pozvao madridske liječnike.

Rezultati liječničkih pretraga dijagnosticirali su napuknuće unutarnjeg meniskusa u desnom koljenu pa je novi operativni zahvat bio neminovnost.

Nakon što je opersian u srijedu u jutroa operisan, belgijski gorostar je u nedjelju viđen na utakmici koju je igrao njegov sin Nicolas.

Oglasi

Belgijac, koji je nosio traku na koljenu pri hodu se oslanja na štake i zaista ga je tužno vidjeti u takvom stanju.

Courtois je odbio nastupiti na Evropskom prvenstvu kako bi se što bolje pripremio tokom praznika i nada se će u julu započeti pripreme za novu sezonu bez problema.

Možda i najbolji golman svijeta se pojavio u društvu supruge Mishel Gerzig koja je trudna i ubrzo se očekuje njen porod što će Belgijancu biti treće dijete.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugo dvoje djece, Adrianu i Nicolasa je dobio dok je bio u vezi sa Martom Dominguezom, a zanimljivo da je atraktivnu Španjolku ostavio dok je ona bila trudna.

U suštini, Courtois će bit godinu dana bez takmičarskog meča i upitno je da li će sjajni Belgijanac biti onaj stari.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Nakon što je opersian u srijedu u jutroa operisan.
0 0
Gvardijan
A po cemu je in to najbolji golman na svijetu?Mozda samo zato sto brani u Realu?A sta su onda Nojer,Ter Stegen i ostali veliki golmani?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi