Završava se bajka Modrića i Reala: Kraljevi mu postavili uslov koji je Hrvatsku digao na noge

To nije zaslužio

Završava se bajka Modrića i Reala: Kraljevi mu postavili uslov koji je Hrvatsku digao na noge

Endin Čaušević

Luka Modrić već skoro 11 godina nastupa u dresu Real Madrida i želja mu je da u tom klubu završi karijeru, ali kako stvari stoje to se neće desiti. Modrićev ugovor ističe na kraju ove sezone i od Reala još uvijek nije dobio ponudu da produži saradnju jer su iz kraljevskog kluba za njega postavili uslov preko kojeg on ne može preći.

Modrić je u kraljevski klub stigao još na ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura i pokazao se kao jedno od najboljih pojačanja u historiji kluba.

Osvojio je s Real Madridom sve što je mogao, a sve je krunisao prije nekoliko godina kada je osvojio i Zlatnu loptu i prekinuo nevjerovatnu dominaciju koju su imali Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Modrić s Realom ima ugovor do kraja ove sezone i prije nekoliko mjeseci bilo je skoro jasno da ostaje i da će dobiti novi ugovor, ali su se stvari malo zakomplikovale u posljednje vrijeme.

Pregovori su trenutno zaustavljeni i španski mediji sve učestalije pišu o tome da će Modrić na ljeto napustiti Santiago Bernabeu što će mu sigurno teško pasti jer je htio da u tom klubu završi svoju igračku karijeru.

Real Madrid još uvijek nije zvanično ponudio ugovor Modriću, a španski mediji sada tvrde da za njega imaju uslov koji je itekako iznenadio hrvatskog veznjaka i on nije spreman da pristane na to samo da bi dobio novi ugovor.

Oglasi

Madridski AS objavio je da su čelnici kraljevskog kluba navodno poručili Modriću da će dobiti ugovor na godinu dana uz mogućnost da isti produži na još jednu sezonu, ali samo pod uslovom da se oprosti od reprezentacije Hrvatske.

Naime, u Madridu smatraju da Modrić igra previše utakmica u toku sezone jer ima već skoro 38 godina. U Realu žele da on igra samo za klub i da ne igra za reprezentaciju kako se ne bi dodatno umarao i rizikovao povrede.

To je uslov na koji Modrić sigurno neće pristati jer je poznato koliko je on vezan za reprezentaciju Hrvatske. Želi igrati za Vatrene i ovaj ciklus za Evropsko prvenstvo, a čelnicima Reala se to očito baš i ne sviđa.

Da je Modrić već skoro "otpisan" potvrđuju i špekulacije da Real umjesto njega želi dovesti Judea Bellinghama što je i sam Modrić nedavno komentarisao, ali i pokazao kakvu ljubav ima prema Kraljevima.

"Priča oko Bellinghama i Real Madrida nema nikakve veze s mojim novim ugovorom. Nismo još razgovarali oko toga. Naravno da želim ostati i to ako to zaslužujem, ne što se zovem Luka Modrić. Šta god da se desi u budućnosti moja ljubav prema Real Madridu se neće promijeniti. Ovaj klub je moj život", rekao je nedavno Modrić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da nakon svega Modrić nije zaslužio da mu klub postavlja uslove oko novog ugovora, a posebno da od njega traže da se oprosti od reprezentacije Hrvatske kako pišu mediji u Španiji.

Modrić se jučer našao na spisku Zlatka Dalića za mečeve reprezentacije Hrvatske na startu kvalifikacija za EP što je jasna poruka da on nema namjeru još uvijek da se oprosti od nacionalnog tima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Sa jaranom Penaldom u Al Sasr i nastavi sa repkom nosonja
1 8
Drakula
Najveci svih vremena sa ovih prostora Bravo Luka. HRVATSKA PRIJE SVEGA PA SVE OSTALO. Pozdrav iz Travnika
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi