Kad je dolazio na stadion nestrpljivi Modrić nije ispuštao mobitel, čekao je veliku vijest i dočekao

Hrvat u centru pažnje

Kad je dolazio na stadion nestrpljivi Modrić nije ispuštao mobitel, čekao je veliku vijest i dočekao

Admin Čaušević

Luka Modrić uz Judea Bellinghama privlači najviše pažnje od svih igrača. Dok to Englez radi svojim briljantnim partijama na terenu, mediji o Hrvatu pišu prvenstveno zbog njegovih partija na terenu. 

Modrić ove sezone uglavnom grije klupu u Realu, u dosadašnjih 11 ligaških mečeva hrvatski veznjak je starter bio u tri navrata što je jasan znak da više nije nedodirljiv.

Posljednji put utakmicu u La Ligi osvajač Zlatne lopte je počeo prije mjesec dana kada su Kraljevi bili domaćini Osasuni. 

U 12. kolu Los Blancosi na stadionu Santiago Bernabeu dočekuju Rayo Vallecano, a prilikom dolaska u madridski hram fudbala Modrić je uhvaćen s mobitelom u ruci.

Vjerovatni razlog je što je čekao veliku vijest o startnim postavama, a na kraju je i dočekao na njegovo oduševljenje.

Oglasi

Carlo Ancelotti nema običaj otkrivati startne postave igračima do početka utakmice i nema sumnje da je trofejni Italijan ovaj put obradovao hrvatskog veznjaka što ga je stavio u startnih 11 za mali madridski derbi.

Ipak ono što može zabrinuti Modrića je to da u velikim utakmicama nije starter. Bio je samo jednom i to mu je na kraju i presudilo. 

Jedini poraz u sezoni Real je do sada upisao protiv Atletico Madrida sa 3:1 kada je Modrić bio starter, a poslije očajnog prvog dijela zamijenjen je na pauzi.

U narednim derbijima protiv Seville i Barcelone također nije bio starter. Ulazio je sa klupe i znao je trznuti tim kao što je to uradio u El Clasicu za preokret i trijumf 1:2.

Kada je potpisivao ugovor na još jednu sezonu Modrić se sigurno nadao većoj minutaži, međutim izgleda da je osuđen na startnu postavu u uslovno rečeno manjim mečevima.

Do sada u ovoj sezoni niti jednom u dva uzastopna meča nije bio starter što znači da startna postava protiv Rayo Vallecana vrlo vjerovatno znači i grijanje klupe protiv Brage u Ligi prvaka sredinom sedmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Reala i dalje tvrde da je Modrić važan za ekipu kao lider i kapiten, ipak generalni dojam je da broji svoje posljednje mjesece u Madridu i da je njegova "desetka" već rezervisana za Kyliana Mbappea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi