Modrić na reprezentativnom okupljanju suočen s pitanjima o budućnosti: "Potpisat ću..."
Polufinale prijateljskog turnira ACUD Cupa, Hrvatska - Tunis. Luka Modrić je igrao kao kapiten od prvog minuta (Matija Habljak/PIXSELL)

Kada za to dođe vrijeme

Modrić na reprezentativnom okupljanju suočen s pitanjima o budućnosti: "Potpisat ću..."

E. Škorić

Luku Modrića u Madridu svi obožavaju i to nije nikakva tajna, ali njegova budućnost i dalje visi u zraku i još uvijek nije jasno šta planira uraditi na kraju sezone.

Za samo nekoliko mjeseci hrvatski reprezentativac postat će slobodan igrač, pošto još nije definisan njegov status u Madridu. Igrač je to kakvog će Real teško ponovo imati, ali godine čine svoje i Carlo Ancelotti ga je ove sezone dosta gurao u drugi plan, ubacivavši ga sa klupe, no i to je bilo dovoljno iskusnom fudbaleru da pokaže svoju genijalnost na terenu.

Sjetite se samo gola protiv Seville za pobjedu i nekih fantastičnih poteza i asistencija s kojima je činio Real svojim prisustvom mnogo opasnijim i kvalitetnijim timom na terenu.

Kada se vratio u Hrvatsku na okupljanje reprezentacije, mnogi hrvatski saigrači su ga naravno pitali šta će biti dalje, šta je odlučio, da li namjerava ostati u Madridu ili negdje otići, a Zadranin im je, barem tako piše madridski portal Defensacentral.com, iskreno odgovorio:

"Potpisujem kad budem sto posto siguran u to. Želim znati da radim pravu stvar, pričekat ću još malo".

Oglasi

Postoje sumnje u to hoće li mu Real Madrid ponuditi novi ugovor ili će mu ovaj put, kako se pisalo, nuditi određenu ulogu u timu, ali izvan terena, dok bi Luka volio još neko vrijeme provesti na terenu.

Modrić koji ima 38 godina nema ništa protiv da ostane u voljenom timu i to je u više navrata izjavio ranije ove sezone, ali svjestan je i da klub pokušava napraviti smjenu generacije, da je cilj promovisati mlađe igrače i graditi veliku budućnost. Ako bude potrebe, Luka će otići, a onda će razmatrati ponude iz MLS-a i Saudijske Arabije, a navodi se da je Hrvat mnogo bliže Americi neko Bliskom istoku.

Kao velikom navijaču Reala, želja mu je da klub donosi najbolje odluke, čak i ako budu na njegovu štetu. Stoga je bez problema pristao da igra kao rezerva, čak i da ne igra, a klub će mu naravno prirediti veliku ceremoniju oproštaja kada za to dođe vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je juče kao kapiten predvodio Hrvatsku na putu do pobjede protiv Tunisa nakon penala u prijateljskom meču u sklopu turnira u Kairu, pa sada Vatrenima slijedi okršaj s domaćinom Egiptom i Luka se opet očekuje od prve minute.

Carlo Ancelotti se nada da će zdrav doći u Madrid jer je itekako potreban u završnici sezone, naročito u mečevima nokaut faze Lige prvaka protiv Manchester Cityja jer i sada, s 38, igra bolje nego neki najbolji fudbaleri današnjice u svojim ranim 20-im godinama i samo jedan pravi Lukin potez može da odluči pobjednika i to svi jako dobro znaju i zato je tako teško i Perezu i svima da mu samo kažu zbogom...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Mislis iz obrovca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti