Strah u Madridu i niko više ne spava mirno - Nešto je samo puklo

Rodrygo povrijeđen

Strah u Madridu i niko više ne spava mirno - Nešto je samo puklo

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 5. kolu Lige prvaka savladao Napoli s 4:2, ali je u ovom duelu ostao bez brazilskog fudbalera Rodryga. Mladi ofanzivac je u 87. minuti zatražio izmjenu.

Madridski Real ove sezone ima ogromne probleme s povredama. Gotovo da ne postoji fudbaler koji nije bio van stroja određeno vrijeme, a sada je ponovo u probleme došao Brazilac Rodrygo.

On se s okupljanja reprezentacije vratio istrošen. Pregledi su ustanovili da nije doživio povredu, pa je prethodnog vikenda zaigrao protiv Cadiza, iako je bilo planirano da odmori. Problem s Brahimom Diazom ga je vratio na teren.

I večeras je Rodrygo zaigrao od prve minute. Zabio je izjednačujući gol u 11. minuti (1:1), no pred sam kraj desila se zabrinjavajuća scena.

Rodrygo je u 86. minuti podigao ruku prema klupi. Izgledao je dosta loše i požalio se na povredu. Prema prvim informacijama radi se o povredi mišića.

Oglasi

Brazilac će ubrzo obaviti preglede i znat će se tačna težina povrede. U Realu svakako strahuju jer im je povreda preko glave.

Oni su već ostali bez 'pola tima' ove sezone. Nedavno se povrijedio i Vinicius Junior kojeg neće biti do februara i nema dileme da bi povreda Rodryga poprilično otupila napad Reala u nastavku sezone.

Treba istaći da je i Jude Bellingham u finišu prvog poluvremena nezgodno stao. Stradao mu je zglob, ali je Englez ipak nastavio ovaj meč.

Rodrygo je ove sezone odigrao 19 utakmica za kraljevski klub i ima učinak od osam golova i pet asistencija.

Otac Rodryga Goesa nikad nije uspio steći veliko ime

Mlada zvijezda Real Madrida Rodrygo imao je priliku donedavno gledati i vlastitog oca kako igra.

Oglasi

Danas 39-godišnji Eric Goes okončao je karijeru početkom 2018. godine i to nakon što je shvatio da ga nijedan klub više ne želi.

Eric je za razliku od sina koji je svjetski poznato lice, igrao za brazilske niželigaše. Počeo je u Mirassolu, te je nastupao za ASA, Criciumu, Cearu, Oeste, Boa Esporte, Linense, Guarani i Cuiabu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dok Rodrygo igra napad njegov otac je uglavnom igrao na poziciji desnog beka, te po potrebni na desnoj strani veznog reda.

Nakon okončanja karijer potpuno se posvetio sinu o čijoj karijeri vodi brigu i njemu je kao i mnogim drugim upala kašika u med.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
pukoti vodenjak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi