Modrić u dresu kluba u kojem ga niko nije mogao zamisliti: Bili su slavni, danas su propali!

Za ovo su znali rijetki

Modrić u dresu kluba u kojem ga niko nije mogao zamisliti: Bili su slavni, danas su propali!

Admin Čaušević

Internetom kruži fotogafija Luke Modrića u dresu nekada slavnog, a danas propalog kluba. Bilo je to kada je osvajač Zlatne lopte bio na samom početku karijere.

Luka Modrić se opravdano smatra jednim od najboljih veznjaka u historiji fudbala, potvrđuje to i osvojena Zlatna lopta 2018. godine.

Jedan dio karijere je proveo i u BiH igrajući za Zrinjski, a Premijer liga je sigurno takmičenje gdje je naučio mnogo toga, odnosno stekao prvo iskustvo koliko fudbal zna biti prgav sport.

Sve to mu je pomoglo u daljnjem razvoju karijeri, a svjetsku slavu je doživio igrajući za Real Madrid čiji je član duže od decenije, a nedavno je produžio saradanju za još jednu godinu.

Modrić se iz Hrvatske u inostranstvo otisnuo 2008. godine kada je prešao u Tottenham za 22.5 miliona eura i već tada je bilo jasno da će postati veliki igrač.

Oglasi

Posljednjih dana na interenetu kruži fotografija Modrića i to u dresu kluba u kojem ga je nemoguće zamisliti, barem iz trenutne perspektive.

Naime, bila je 2006. godina kada je Modrić, tada kao 21-godišnjak, nastupio na jednom amaterskom takmičenju i to u dresu Sampdorije.

Navijači slavnog italijanskog kluba se ponosno sjećaju tog trenutaka i nedavno su na društvenim mrežama podijelili nekoliko fotogafija Modrića u dresu Dorije.

Ovaj nekadašnji italijanski prvak prolazi kroz najteži period od svog postojanja, a nakon ispadanja iz Serije A klubu je prijetilo i gašenje.

Sampa je spašena u posljednji tren kada je uletio vlasnik Leeds Uniteda, Andrea Radrizzani i to za skromnih 40 miliona eura pa će se u novoj sezoni takmičiti u Seriji B.

Sa druge strane Modrića očekuju novi izazovi u Real Madridu, odbio je silne milione iz Saudijske Arabije te je odlučio ostati još najmanje jednu sezonu član popularnih Los Blancosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi