Benzema je donio odluku, ali sa sobom vodi još jednog člana Reala u Saudijsku Arabiju

Vrijeme je za promjene

Benzema je donio odluku, ali sa sobom vodi još jednog člana Reala u Saudijsku Arabiju

E. Škorić

Španski mediji uvjereni su da je Karim Benzema završio svoju epizodu u Real Madridu i da odlazi u Saudijsku Arabiju.

Nakon 14 godina, Benzema je odlučio da napusti Madrid. Njemu prvak Saudijske Arabije Al Ittihad nudi pravo bogatstvo za dvije godine ugovora i trenutni osvajač Zlatne lopte navodno je prihvatio da promijeni klub i da krene stopama svog nekadašnjeg saigrača Cristiana Ronalda.

Vlada Saudijske Arabije mjesecima je radila na Benzeminom potpisu i sve ukazuje na to da su ga konačno uspjeli uvjeriti.

Francuski napadač potpisao bi načelno dvogodišnji ugovor, a njegova bi plata bila veća od 100 miliona eura bez poreza po sezoni.

No, čini se da Benzema nije jedini koji će ovog ljeta iz Madrida krenuti put Saudijske Arabije. Ugledni The Athletic tvrdi da je Francuz već mjesecima razgovarao o tome s fizioterapeutom Kraljeva i da želi da i on pođe s njim.

Nema konkretno informacije o kome se radi, ali jedan je od članova u stručnom štabu Real Madrida, čije rukovodstvo je već upoznato sa svime i može samo da dvojcu poželi sreću pri polasku u daleku zemlju.

Oglasi

Benzema možda neće biti posljednja velika zvijezda koja će otići na ljeto u Saudijsku Arabiju, budući da Al Hilal nudi nestvaran ugovor Lionelu Messiju, koji je već odlučio da napušta PSG, no sada mora da odabere narednu destinaciju.

Bit će zaista zanimljivo vidjeti kako se u jednom "malom" prvenstvu za trofej bore Ronaldo, Messi i Benzema, svako u svom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema čeka kraj sezone u La Ligi, a posljednje kolo igra se u nedjelju. Nakon toga bi Francuz trebao saopštiti čelnicima kluba da li će produžiti ugovor ili prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije. Po svemu sudeći, ovo drugo.

To znači da će Real sada morati da krene u dovođenje novog vrhunskog napadača, a spominje se Harry Kane, mada ima još nekolicina njih koji odgovaraju profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi