U četvrtak ujutro počeo važan sastanak u Madridu, Marca tvrdi da Nijemac mijenja Benzemu

Bit će promjena i to velikih

U četvrtak ujutro počeo važan sastanak u Madridu, Marca tvrdi da Nijemac mijenja Benzemu

Edmir Škorić

Predsjednik Florentino Perez, trener Carlo Ancelotti i generalni direktor Jose Angel Sanchez sastaju se u četvrtak ujutro u Valdebebasu kako bi analizirali one koji su tamo, one koji žele da oni budu tamo i one koji će napustiti klub.

Nije sezona za Madriđane bila onakva kakvom su je priželjkivali, pošto su izostali uspjesi u La Ligi i Ligi prvaka, pa se Real morao zadovoljiti kup trofejima.

Nakon što je sezona došla do samog kraja, istina ima da se odigra još jedno kolo u Španiji, već sada je jasno da će biti velikih promjena u timu.

Karim Benzema je na izlaznim vratima i on bi trebao put Saudijske Arabije, što će čelnike kluba na čelu sa predsjednikom Florentinom Perezom natjerati da posegnu za dovođenjem dobrog napadača.

Prethodno su dogovorili transfer Joselua iz Espanyola, ali on je trebao da bude tu umjesto Mariana Diaza i da rastereti Benzemu, a sada je potrebno dovesti nekoga ko će na neki način moći da nadoknadi izostanak osvajača Zlatne lopte i čovjeka koji sezonama već isporučuje po 30+ golova u sezoni u dresu Kraljeva.

Ugledna Marca tvrdi da se razmatra mogućnost dovođenja njemačkog reprezentativca Kaija Havertza iz Chelseaja, koji istina nije klasična devetka, ali uglavnom igra na toj poziciji i u Madridu su ga okarakterisali kao dobro rješenje. Uostalom, treba imati na umu da će za godinu dana u Madrid doći supertalentovani Endrick iz Palmeirasa.

Oglasi

Uz gotovo izvjestan odlazak Marca Asensija, desno krilo napada bit će još jedno od pitanja o kojima će se raspravljati. Tu je Brahim Diaz kao opcija, budući da mu ističe posudba s Milanom i za sada nema naznaka da će ostati u Italiji, ali postoje i imena poput Diabyja (Bayer Leverkusen) i Adeyemija (Dortmund)... nogometaša koji bi povremeno mogli djelovati kao devetke, što se događa s Rodrygom.

Još će se raspravljati o Ceballosu i Nachu, kao i Luninu, Hazardu i Valleju, koji su redom otpisani ili žele da odu ovog ljeta, izuzev Hazarda koji želi ostati tu do ljeta 2024. godine zbog velikog ugovora iako mu je sam Ancelotti rekao da neće igrati naredne sezone.

Real je već dogovorio neka pojačanja, a najveće od svih ubrzo će biti potvrđeno - Jude Bellingham iz Borussije Dortmund. Dogovoren je i Fran Garcia, 23-godišnji lijevi bek koji dolaz iz Rayo Vallecana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real nije imao plan napraviti značajne promjene tokom ljeta, ali sada će odluka Benzeme poprilično pokvariti planove i dovođenje napadača bit će neophodno. Ali kao i uvijek do sada, niko ne sumnja da će Real napraviti prave poteze i da će dovesti vrhunske igrače koji će Madriđane pokušati da vrate na evropski i svjetski vrh.

Prvobitno, plan je osvojiti La Ligu i zaustaviti Xavijevu Barcelonu, koja će također ovog ljeta imati značajne promjene i nastoji da u sezonu 2023/24 uđe sa Lionelom Messijem, o čijem povratku se uveliko govori, iako Argentinac ima bogatu ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi