Luka Modrić i Real Madrid - Na pomolu je najteži trenutak u karijeri hrvatskog fudbalera
Hrvatski veznjak je u 38. godini života i Real Madrid je oprezan kada je u pitanju produžetak saradnje s njim (Foto: EPA)

Klub šuti o novom ugovoru

Luka Modrić i Real Madrid - Na pomolu je najteži trenutak u karijeri hrvatskog fudbalera

M. Šljivak

Luka Modrić s 37 godina igra nevjerovatan fudbal. Hrvatski veznjak izgleda čarobno na terenu, ali njegova budućnost u redovima Real Madrida je pod velikim upitnikom jer pregovora o produžetku saradnje još uvijek nema.

Luka Modrić je godinama unazad motor Real Madrida. Sjajni hrvatski veznjak bio je neizostavan faktor u osvajanju brojnih trofeja, no izgleda da bi mu ova sezone mogla biti i posljednja u dresu Kraljeva.

Modriću ima još četiri mjeseca ugovora u Madridu. Za sada ne postoje nikakvi konkretni pregovori o eventualnom nastavku saradnje i čini se kako se ona neće desiti.

Jasno je da Luka želi igrati još. Iako će krajem godine proslaviti 38. rođendan, on na terenu pokazuje da je još uvijek vrhunski fudbaler i oduševljava fudbalski svijet.

Florentino Perez još uvijek nije donio odluku šta će s Modrićem. Real je uvijek oprezan kada daje ugovore igračima od preko 30 godina, a Luka je blizu svoje 40. i lako bi se moglo desiti da su mu ovo posljednje utakmice u omiljenom dresu.

Modrić trenutno igra i čeka šta će se desiti. Ugovor mu važi do kraja juna i njegov stav je jasan - želi nastaviti karijeru i bio bi presretan da i dalje nosi 'desetku' jednog od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

On je nedavno govorio o nastavku saradnje s Realom. Ne želi tek tako dobiti novi ugovor.

"Kada je riječ o ugovoru, to želim da zaslužim, a ne da mi se pokloni jer sam legenda ili Luka Modrić. Niko mi nikada ništa nije poklonio", rekao je Modrić i dodao je:

"Ne želim ostati u Realu zbog svoje prošlosti nego ako imam kvalitet za budućnost. Real je dio mog života i to se ne može promjeniti", završio je Modrić.

Najmanji problem u svemu su finansijski uslovi. Modrić je spreman igrati za Kraljeve i gotovo besplatno i vidjet ćemo hoće li hrvatski fudbaler zaista ostato u Realu.

On je član kraljevskog kluba postao 2012. godine. Osvojio je sve što je mogao, odigrao je 468 utakmica i postigao je 37 golova.

Najveći uspjeh svakako je osvajanje nagrede za najboljeg fudbalera svijeta. Ovaj trofej Luka je podigao 2018. godine.

BetOle vam nudi zaista vrhunsku ponudu klađenja na fudbalske utakmice, a ovog vikenda nam predstoji veliki madridski derbi između Reala - Atletica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Real je očekivano favorit u ovom meču. BetOle vam nudi široku ponudu opklada za ovu utakmicu i samo je potrebno odabrati onu pravu.

Registrujte se na BetOle OVDJE i počnite svoju dobitnu avanturu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi