Potvrđena prodaja velike nade evropskog nogometa, to je najveći transfer u historiji Hajduka!

Odlazi u Premier ligu

Potvrđena prodaja velike nade evropskog nogometa, to je najveći transfer u historiji Hajduka!

Edmir Škorić

Najveći eksponat Hajduka, talentovani Luka Vušković, potpisat će vrlo brzo ugovor sa slavnim klubom iz Londona.

Mladi hrvatski reprezentativac i stoper Hajduka već neko vrijeme je na radaru evropskih velikana, a ugledni novinar Fabrizio Romano uvjerava s famoznim "Here we go" da je sve gotovo da i je nogometaš na korak od potpisa za Tottenham .

Iako ga traži još pet vrhunskih klubova, Vušković navodno želi samo u Tottenham. Lični uslovi su dogovoreni i klubovi upravo završavaju papirologiju prije nego transfer bude potvrđen.

Ranije su ponude na Poljud slali PSG i Manchester City, ali 16-godišnjak je odlučio da krene put Londona.

Prošle je sezone nakon 16. rođendana gurnut u vatru i pokazao je da se može nositi s nekad i dvostruko starijim protivnicima. No, pokazao je i kako je još uvijek 16-godišnjak koji igra na zahtjevnoj i odgovornoj poziciji gdje se greške najviše potenciraju.

Oglasi

Očekuje se da Vušković Hajduku donese najmanje 10 miliona eura, bonuse i postotak od sljedećeg transfera, a u Splitu prodaju mladog defanzivca nazivaju "poslom iz snova".

Vjeruje se da će Vušković da ostane u Hajduku barem do zime, a da onda bude posuđen nekom od klubova izvan Engleske dok ne napuni 18 godina.

Najvatreniji navijači Hajduka nadaju se da bi Vuškovićeva prodaja Tottenhamu donekle mogla "pogurati" dolazak Ivana Perišića u Split upravo iz redova Spursa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer Vuškovića u Tottenham ujedno bi mogao biti najveći u historiji Hajduka, koji je trenutno lider u HNL-u sa 15 bodova nakon šest odigranih kola.

Do sada je najveći transfer iznosio onaj Nikole Vlašića koji je 2017. u Everton prešao za 10,8 miliona eura, dok je za 7 miliona eura Blackburnu 2009. Nikola Kalinić prodan.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi