Mladi fudbaler je prošlu utakmicu izveden iz igre u 40. sekundi, danas je ponovo ponižen

Eksperiment Safeta Hadžića

Mladi fudbaler je prošlu utakmicu izveden iz igre u 40. sekundi, danas je ponovo ponižen

Edmir Škorić

Trener Kopra Safet Hadžić je izazvao lavinu komentara zbog toga što je mladog fudbalera s terena zbog pravila izveo već u prvoj minuti.

U meču protiv Rogaške on je mladog veznjaka Luku Žavbija izveo u 40. sekundi, koji je zbog pravila saveza stavljen od prve minute. Hadžić je "prevario" sistem, rano napravio izmjenu i uveo iskusnijeg fudbalera.

Mnogi su smatrali da je pretjerao i da je prosto prerano mladića izveo iz igre. Dobio je negativne kritike, govorili su da bi ovakvim postupcima mogao da ubije volju u mladom igraču, no on se pravdao kako će ga takve stvari samo ojačati.

"Vjerujte mi da se, na osnovu mog iskustva, igrači u Kopru razvijaju u dobrom smjeru. Oni koji se bave sportom dobro znaju šta to znači. O tome je besmisleno razgovarati. Ovaj potez nije dočekan ugodno, ali to nije tako loša stvar. Pogledajte Anthonyja Hopkinsa. Pamtimo ga po mnogim zlobnim ulogama u filmovima, ali on je ipak odličan glumac. I izuzetno inteligentan glumac", rekao je Hadžić.

Slovenski fudbalski savez uveo je pravilo prema kojem prvoligaši moraju započeti utakmicu s mladim, domaćim igračem, a Koper se odlučio za Žavbija, no odmah je zamijenjen.

Oglasi

U Kopru je za vrijeme odsustva golmana Jana Koprivca ovaj 'problem' riješio golman Klemen Hvalič, a nakon povratka Jana Koprivca 17-godišnji Luka Žavbi postao je dio neobičnog i za mnoge kontroverznog eksperimenta.

Hadžić je ponovio neobičan eksperiment, Žavbi je opet bio u prvih 11 u meču protiv Domžala, no za razliku od prethodnog duela protiv Rogaške, u igri je proveo šest minuta, nakon čega ga je zamijenio Hrvat Gabriel Groznica.

Pitanje je samo šta će biti u sljedećoj utakmici, možda Luka Žavbi ostane na terenu i dvocifren broj minuta? Safet Hadžić sasvim sigurno ima plan.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Utakmica Koper - Domžale odigrana je danas, a okončćana je pobjedom gostiju koji su do tri boda došli golom Marija Krstovskog u 74. minuti.

Jako važna pobjeda za Domžale koje se bore za opstanak, dok je Koper propustio šansu da prestigne vodeću ekipu Celja na tabeli.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Nikakve lavine komentara nije izazvao !!! Koji glup novinar
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti