Sprema se povratak Nardina Mulahusejnovića?

Dobro ga poznaju, a sigurno da on ima želju da ponovo zablista

Sprema se povratak Nardina Mulahusejnovića?

S. Mlaćo
Prema pisanju medija u Sloveniji, bh. napadač Nardin Mulahusejnović se vraća u tu zemlju.

Prema pisanju medija u Sloveniji, bh. napadač Nardin Mulahusejnović se vraća u tu zemlju.

Naime, Mulahusejnović je iz FK Sarajevo otišao u ruski Dinamo iz Makhackale, a sada bi se trebao vratiti u FC Koper.

Slovenski mediji navode da je preostalo da se usaglase još mali deljati i da je povratak Mulahusejnovića skoro gotova stvar.

U Drugoj ligi Rusije Mulahusejnović je upisao 12 nastupa, a prethodno je za FK Sarajevo upisao 16 nastupa u prvenstvu uz tri pogotka. Jedan nastupa je dodao u Kupu BiH.

Slovenci navoda je završio epizodu u Rusiji, a spominju i sjajne partije u Sloveniji. Tačnije, u sezoni 2020/21 bio je prvi strijelac slovenskog prvenstva.

Oglasi

Osvajao je titulu prvaka sa NK Maribor, ali i HŠK Zrinjski.

Nastupao je i za Muru, GOŠK, Bratstvo...

Zanimljivo da je po odlasku sa Koševa bio povezivan i sa FK Željezničar. Nastupao je već ranije za omladinske selekcije kluba sa Grbavice, no nije bilo realno da ponovo dođe na Grbavicu, što tada i potvrdio za SportSport.ba.

"Ne znam ko objavljuje tu informaciju. Trenutno se odmaram nakon burne polusezone. U znak zahvalnosti navijačima i ljudima iz FK Sarajevo, ne bih prihvatio nikakvu ponudu FK Željezničar", rekao je tada korpulentni napadač.

Treba istaći da je Mulahusejnović bio i mladi reprezentativac naše zemlje, upisao je devet nastupa i postigao jedan pogodak. San mu je svakako bio dres 'A' selekcije, no teško da će mu se i ostvariti. Karijera nije išla po planu, ali svakako sada ima priliku da ponovo zablista, jer slovensku ligu itekako dobro poznaje.

Kako god, njegov gotovo sigurno novi klub će doživjeti velike promjene u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Klub su već napustili Milan Šimčak, Karlo Bilič, Rudi Požeg, Bright Edomwonyi, Žan Benedičić...

Koper je proteklu sezonu završio na šestom mjestu. Prvak je bila Olimpija iz Ljubljane.

Top Komentari

komentator1
Vise mula nego husejnovic
1 1
Ajax11
Ja rekoh vrača se u Sarajevo ??‍♂️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi