Seedorf pitao Inzaghija koga preferia između Džeke i Lukakua, stigao je očekivan odgovor!

Inter je u polufinalu Lige prvaka

Seedorf pitao Inzaghija koga preferia između Džeke i Lukakua, stigao je očekivan odgovor!

A. Čaušević

Sa Simoneom Inzaghijem na klupi Inter je stigao do najvećeg evropskog uspjeha u posljednjoj deceniji. Nerazzurri će igrati polufinale Lige prvaka gdje ih čeka dvostruki duel sa najvećim rivalom - Milanom.

Nakon 0:2 u Lisabonu, te 3:3 na Giuseppe Meazzi Inter je izbacio Benficu te prvi put poslije 2010. godine se našao među četiri najbolje ekipe Evrope.

U posljednje vrijeme Inzaghi konstatno "šara" u napadu, a jedini koji je neupitan u startnoj postavi je Lautaro Martinez koji je i zabio protiv Benfice u revanš susretu polufinala.

Italijanski tim je meč počeo sa tandemom Džeko - Martinez, dok su u nastavku ušli Lulaku i Correa koji je zabio i treći gol za Nerazzurre.

Poslije utakmice mediji su Inzaghiju postavili pitanje kojeg fudbalera preferira između Džeke i Lukakua, a na nekin način uslijedio je očekivan odgovor.

"Moj cilj je da imam sve četvoricu na raspolaganju. Sve četvorica se osjećaju dobro i s ovim rasporedom kojeg imamo, prvenstvo, Liga prvaka i Kup Italije moja dužnost je da rukovodim igračima i oni mi pomažu.

Oglasi

Pokušao je legendarni Clarence Seedorf, koji je bio u studiju, da izvuče od Inzaghija odgovor na pitanje kada će Džeko i Lukaku igrati zajedno, ali je trener Intera u tom trenutku napustio studio.

Iako i sinoć nije zabio gol te je produbio golgetersku krizu, Džeko je za svoju izvedbu dobio prolaznu ocjenu, a Tuttomercato ga je nagradio "sedmicom" zbog ključnog poteza prije vodećeg gola Nicole Barrelle.

Ali za bh. napadača je svakako najvažnije da će po drugi put u svojoj karijeri igrati u polufinalu Lige prvaka. Ranije je to uradio dok je bio član Rome. 

Inače, Inzaghi se posljednjih sedmica suočio sa ozbiljnim kritikama, prvenstveno zbog slabih rezultata u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije problem. Znam odakle dolaze. Ko govori dobro, Ko govori loše. Ponekad su na mjestu, ponekad stižu po nalogu. Imam sreće što sam na ovom svijetu dovoljno godina, znam sve, ali sam fokusiran na to da radim na tome da ljudi dožive večeri poput ove koje ostaju u stalnom sjećanju."

Inter će u polufinalu igrati duele sa Milanom, i to 9. i 16. maja. Drugi polufinalni par čine Manchester City - Real Madrid.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Džeko šetalica.
0 2
CeZenicaLik
Slozio bih se jer je previse bodova izgubio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi