Lukaku izabrao broj u Unitedu

Lukaku izabrao broj u Unitedu

Edmir Škorić

Belgijski napadač Romelu Lukaku izabrao je broj koji će nositi na dresu Manchester Uniteda.

Manchester United je kupio Lukakua iz Evertona za rekordnih 85 miliona funti i Waynea Rooneyja, a reprezentativcu Belgije na raspolaganju su bili udarni brojevi - 7, 9 i 10.

Na kraju je Lukaku odabrao 'svoju' devetku, koju inače nosi i u reprezentaciji Belgije, a na Old Traffordu je pripadala Zlatanu Ibrahimoviću, koji je napustio klub. U Evertonu je sjajni centarfor nosio desetku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najinteresentanije je ipak ko će zadužiti broj 10, koji je čitavu deceniju nosio Wayne Rooney, sada već novi-stari član Evertona.  Najavljuje se još neko veliko ime na Old Traffordu i vjerovatno će se sljedeće pojačanje dobiti tu čast da nosi desetku na leđima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi