Lukaku je dogovorio, ali Crveni đavoli su tek sada saopštili njegovu cijenu Interu

Da li će Belgijanac put Italije?

Lukaku je dogovorio, ali Crveni đavoli su tek sada saopštili njegovu cijenu Interu

Antonio Conte će, po svemu sudeći, sjesti na klupu Intera, a jedna od njegovih želja u novom klubu je i Romelu Lukaku.

Stameni napadač se već neko vrijeme povezuje sa Nerazzurrima, a navodno je prije nekoliko dana dogovorio uslove ugovora sa milanskim velikanom.

Ako je vjerovati medijskim napisima, Inter je pristao Lukakuu dati petogodišnji ugovor prema kojem bi belgijski napadač zarađivao 7.5 miliona eura (+ bonusi) po sezoni.

Ipak, sada je ostao teži dio posla. O transferu se moraju dogovoriti Lukakuov Manchester United i Inter.

Navodno Lukaku nije tip napadača kakvog u svojoj ekipi želi Ole Gunnar Solskjaer, pa je United spreman prodati korpulentnog Belgijanca.

Ipak, cijena je paprena. ESPN tvrdi da su čelnici Uniteda saopštili Nerazzurrima da Lukaku može biti njihov za 90 miliona eura.

Prije pojave ovih informacija, špekulisalo se da bi u transfer paket za Lukakua mogao biti uključen i Ivan Perišić. Međutim, izgleda je novac jedino što United želi za svog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada ostaje da se vidi da li će Inter isplatiti pomenutu sumu i Conteu ispuniti želju. Inače, Conte je pokušao dovesti Lukakua i u vrijeme dok je sjedio na klupi Chelseaja, ali nije uspio.

Romelu Lukaku je 2017. godine stigau u United iz Evertona. Prvobitno je njegov transfer plaćen 85 miliona eura, ali vrijednost istog prelazi 100 miliona jer je u međuvremenu aktivirano nekoliko bonusa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi