Lukaku na kraju sezone napušta Everton, ali i Englesku

Belgijanac se želi okušati u drugim ligama petice

Lukaku na kraju sezone napušta Everton, ali i Englesku

Endin Čaušević

Napadač Evertona Romelu Lukaku izjavio je da njegov sljedeći klub neće biti iz engleske Premier lige.

Sjajni napadač Evertona ove sezone igra sjajno i na sebe je skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova. Iako je Manchester United spreman ponuditi oko 40 miliona funti za Belgijanca on je izjavio da kada odluči napustiti Everton tada će napustiti i Englesku.

"Moj sljedeći klub neće biti iz engleske Premier lige. Imam namjeru da se okušam u drugim ligama, ali sve je to još daleko", rekao je Lukaku.

Prema pisanju engleskih medija Everton je spreman prodati Lukakua na kraju ove sezone, a kao sljedeće destinacje navode se Real Madrili ili PSG.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je u dosadašnjem dijelu sezone u 20 utakmica postigao 15 golova i nalazi se u samom vrhu liste strijelaca engleske Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi