Lukaku odgovorio na pitanje da li je teža Serija A od Premier lige

Zanimljiv odgovor

Lukaku odgovorio na pitanje da li je teža Serija A od Premier lige

S. Grebović

Nakon sinoćnjeg debija u italijanskom fudbalu novinari na Apeninima nisu mogli a da ne upitaju Belgijanca da uporedi tamošnju ligu sa engleskom Premier ligom u kojoj je Lukaku igrao prije dolaska u Inter.

Mnogi su mišljenja da je engleski Premiership bez dileme najkvalitetniji, dok su drugi mišljenja kako su utakmice između Reala i Barcelone najbolje što fudbal ima da ponudi. Treći su pak mišljenja da se najbolji fudbal igrao 90-tih godina u Italiji jer su tada u Seriji A igrali najbolji igrači toga vremena za klubove koji su važili za najjače.  

Opšte mišljenje je da je Premier liga najbolja jer je najposjećenija, najviše se para vrti u engleskom fudbalu, najveći transferi se odvijaju upravo na Ostrvu, dok ipak svi žele da igraju u Real Madridu ili Barceloni.

Novo pojačanje Intera, Romelu Lukaku se nakon osam sezona u engleskom fudbalu preselio se u Italiju. Nakon odigrane prve utakmice stekao je potpuno novu sliku o fudbalu na ''Čizmi''.

Novinari su ga upitali da im belgijski napadač uporedi intenzitet i težinu Serije A u odnosu na Englesku.

"Treninzi su vrlo, vrlo teški. Radilo smo naporno i u Engleskoj, ali ovdje je veoma teško, možda čak i teže", riječi su nove devetke Nerazzurra.

Belgijanac je na ovo pitanje dao gotovo pa identičan ostvrt kao Carlos Tevez i Cristiano Ronaldo kada su dali odgovor na ovo pitanje jer su obojica igrala i u Italij i u Engleskoj.

Tevez je 2013. prešao iz Manchester Cityja u Juventus nakon sedam sezona provedenih na Ostrvu. Nakon dvije sezone igranja u Seriji A, Tevez je dao svoju procjenu koja je liga teža.

"Definitivno je teže je biti napadač u Seriji A nego u Engleskoj" bio je kratak i jasan sadašnji napadač Boce Juniors koji će na kraju ove godine otići u zasluženu penziju.

U Torino je prošlog ljeta stigao Cristijano Ronald koji je još mjerodavniji za poređenje liga pošto je podjednako dobro igrao i u Engleskoj i u Španiji. Nakon odigrane prve polusezone novinari su postavili ovo veoma nezgodno pitanje Portugalcu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Teže je davati golove u Seriji A nego u Premier ligi ili u Primeri", izjavio je tom prilikom Cristiano Ronaldo.

Tu je tvrdnju sada potvrdio i Romelu Lukaku, koji se sinoć upisao u strijelce u ubjedljivoj pobjedi Intera nad Lecceom od 4:0.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi