Lukaku prvi Belgijanac koji je za reprezentaciju dao više od 50 golova

Postao rekorder protiv San Marina

Lukaku prvi Belgijanac koji je za reprezentaciju dao više od 50 golova

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije večeras je u Briselu deklasirala selekciju San Marina sa 9:0.

Belgijanci nisu imali milosti večeras protiv autsajdera San Marina, te su postigli čak devet golova. Ovu noć će posebno pratiti Romelu Lukaku koji je ispisao historiji u reprezentaciji Belgije.

Naime, Lukaku je pogodio u 28. minuti za 1:0, te je uspio postići još jedan gol kada je bio strijelac za 4:0. Tako je Lukaku postao prvi Belgijanac koji je za reprezentaciju Belgije postigao više od 50 golova.

Lukaku je u dresu reprezentacije Belgije odigrao svega 83 utakmice i postigao je čak 51 gol. Iza njega su Bernard Voorhoof, Paul van himst i Eden Hazard koji su postigli po 30 golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

Zoilomas
Lukav ovaj belgijanac, pokrade sve golove
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi