Lukaku se osvetio Chelseaju i odveo Everton u polufinale

FA Kup

Lukaku se osvetio Chelseaju i odveo Everton u polufinale

Everton je na Goodison Parku savladao Chelsea rezultatom 2:0 i plasirao se u polufinale FA Kupa.

Gotovo sva velika uzbuđenja na utakmici viđena su u drugom poluvremenu. Najprije je Diego Costa imao sjajnu priliku da dovede Plavce u vodstvo, ali je njegov udarac završio pored gola. 

Igrao se 77. minut kada je Romelu Lukaku postigao svoj prvi gol na utakmici i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Pet minuta kasnije, isti igrač je novim golom definitivno presudio svom bivšem klubu, koji ga se prije nekoliko godina olako odrekao. Asistent kod oba gola bio je Barkley.

Sve vrijedno spomena što se desilo do kraja utakmice su isključenja Diega Coste u 85. i Garetha Barryja u 87. minuti. 

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić je u igru ušao u sudijskoj nadoknadi vremena, dok je Asmir Begović i ovaj meč odgledao sa klupe za rezerve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA Kup, 1/4 finale:

Everton - Chelsea 2:0



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi