Chelsea pronašao novo pojačanje u Engleskoj, kvari posao Interu

Bek Evertona na meti Plavaca

Chelsea pronašao novo pojačanje u Engleskoj, kvari posao Interu

Eldar Ganibegović

Chelsea je u potrazi za novim lijevim bekom.

Ben Chilwell je povrijeđen i situacija s njim ne izgleda najbolje, pa će odsustvovati s terena duže vrijeme. 

Londonski tim tako je ostao na samo jednom izboru, a to je Marcos Alonso čijim igrama nisu zadovoljni ni uprava kluba niti navijači aktuelnog prvaka Evrope.

Tako će se Chelsea okrenuti dovođenju novog lijevog beka, a izbora u januaru i nema baš previše. Jedan od dostupnih je Evertonov Lucas Digne, koji se ranije povezivao s Interom, Napolijem i Newcastle Unitedom.

Naime, Karamele za njega, s obzirom na to da mu ugovor ističe tek na ljeto 2025. godine, traže 25 miliona eura no to Inter nije spreman platiti, a cijelu situaciju pokušat će iskoristiti Chelsea.

Nerazzurri Francuza planiraju dovesti na posudbu s opcijom otkupa, a nikako s obavezom otkupa, jer bi Digne bio samo prolazno rješenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Digne ima platu od 100.000 funti sedmično i to svakako odbija klubove u namjeri da ga dovedu, no Chelsea i nema baš previše izbora pa bi Francuz mogao preći na Stamford Bridge.

Ove sezone je za tim iz Liverpoola Digne nastupio na ukupno 15 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan pogodak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Offensive LB bas takav treba chelziju i tuchelovom sistemu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi