Krenuli pregovori o razmjeni koju baš niko nije očekivao

Lukaku se vraća u Italiju?

Krenuli pregovori o razmjeni koju baš niko nije očekivao

Edmir Škorić

Prema pisanju portala Sky Sport Italia, Chelsea je sada potpuno spreman za razgovore o potencijalnoj razmjeni između Romelua Lukakua i Juventusovog napadača Dušana Vlahovića.

Ovo je već bilo predloženo Chelseaju prije nekoliko mjeseci i umjesto toga čekali su najmanje 40 miliona eura u gotovini. Čini se da se to stajalište promijenilo s propašću pregovora s Interom i Lukakuovim stalnim odbijanjem da uopće razgovara s klubovima iz Saudijske Arabije.

Kada su shvatili da nemaju previše izbora, u Chelseaju su donijeli odluku da razmijene belgijskog napadača sa ekipom Juventusa.

Juveov trener Max Allegri želi Lukakua u napadu ove sezone i nije tajna da njegov odnos s Vlahovićem nije osobito dobar, pa bi ovo moglo da bude najbolje rješenje za gotovo sve strane.

Srbin je sve više frustriran prilično negativnom taktikom koju je predložio Allegri, dok je klub iritiran Vlahovićevim stalnim problemima s fizičkom spremom.

Oglasi

No, morat će Chelsea uz Lukakua Juventusu da doplati određeni novčani iznos jer se vrijednost Vlahovića procjenjuje na oko 75-80 miliona eura. Juventus ga je prethodno u januaru 2022. godine Fiorentini platio 81,6 miliona eura.

Londonski i torinski klub krenut će u pregovora, sada je razmjena sasvim realna, ali moraju i igrači da prihvate takav potez. Vjeruje se, ipak, da nemaju ništa protiv toga.

23-godišnji Vlahović je prije Serije A igrao u Srbiji za Paritzan u kojem je ponikao. Prošle sezone je ukupno u svim takmičenjima odigrao 42 meča i postigao 14 golova uz 4 asistencije.

Što se Lukakua tiče, 30-godišnjak je s Interom igrao finale Lige prvaka i općenito imao dobru sezonu, mada statistički i nije bio na svom vrhuncu - tek 10 golova u Seriji A, što je zaista premalo za napadača tog kalibra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Lukaku nije dobro došao u Torino. Nedavno su navijači protestvovali ispred medicinskog centra u Torinu kada je bilo priče o njegovom dolasku. Uostalom, proganja ga jedna stara izjava...

"Juventus? Nikada tamo ne bih igrao. Pokušali su me kupiti i malo sam se naljutio agenta jer je znao da nikada nisam htio da pregovaram s tim klubom. Za mene postoji samo Inter čak i da Juventus pošalje bolju ponudu. I u budućnosti ću igrati samo za Inter ili ću se vratiti u Anderlecht", rekao je Lukaku prije samo dvije godine, ali se očito predomislio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije