Mnogi su mislili da će Podolski reći 'zbogom' nogometu, ali on je potpisao novi ugovor

Mnogo ga cijene i poštuju

Mnogi su mislili da će Podolski reći 'zbogom' nogometu, ali on je potpisao novi ugovor

Samir Mlaćo

Nekadašnji reprezentativac Njemačke Lukas Podolski ne razmišlja o igračkoj penziji.

Naime, Podolski je trenutno član poljskog Gornik Zabrze i produžio je saradnju.

Dresu ovog kluba će nositi do 2025.godine, što je i ozvaničeno. Oduševilo je to navijače Gornika koji ga mnogo cijene i poštuju te vjeruju da može još uvijek dati veliki doprinos za njihov klub.

Posebno ih je oduševio kada je nedavno sa njim našao se na tribini i pružio veliku podršku klubu.

U Gornik je Podolski stigao iz Antalyaspora, a nastupa je i za Vissel Kobe, Galatasaray, Arsenal, Inter, FC Koln, Bayern Munich...

Oglasi

Iako rođen u Poljskoj, nastupao je za sve selekcije reprezentacije Njemačke. Za A selekciju upisao je čak 130 nastupa uz 49 pogodaka.

Na kraju bi ipak mogao zaigrati i za reprezentaciju Poljske, ali u futsalu.

"Svojevremeno je Lukas tvrdio da mu je san, koji se neće ostvariti, igrati za poljsku reprezentaciju. U malom nogometu taj san se zapravo neće ostvariti, ali pozvali smo ga da nas posjeti na pripremama.

Mogli bismo ostvariti njegove snove. Ko zna, možda padne u iskušenje. Sljedeće okupljanje kreće sedmog maja. Možda će doći. Naravno, znam da mu je Gornik Zabrze prioritet i da je tamo najvažniji igrač, ali siguran sam da bi nam bio odličan u utakmici kada je u pitanju igra na malom prostoru.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ima takvu tehniku da bi bilo jako 'cool' da igra za nas. Za neke bi veliki rizik bio da dođe igrati za nas jer je nivo stvarno velik. Vidjet ćemo", rekao je selektor Poljske.

FIFA Svjetsko prvenstvo u malom fudbalu održat će se u njemačkom Essenu od 2. do 11. juna Reprezentacija Poljske vodeća je na svjetskog rang listi i jedan od glavnih favorita turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi