Legendarni napadač koji ima 130 nastupa za Njemačku postao je ultras

Nije mogao na teren, ali je zato bio na tribinama

Legendarni napadač koji ima 130 nastupa za Njemačku postao je ultras

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Njemačke, koji je igrao za velike timove poput Bayerna ili Arsenala, odlučio je kopačke privremeno zamijeniti navijačkim rekvizitima. Oduševio je Torcidu i na tribini trošeći dlanove i glasne žice nosio svoj tim do velike pobjede.

Lukas Podolski je u četvrtak, 4. maja, na internetu objavio video na kojem se vidi kako navija s navijačima Gornik Zabrze na stadionu Lech Poznana tokom utakmice 30. kola poljske Ekstraklase, koja je odigrana prošlog vikenda i u kojoj je Gornik kao gost slavio sa 1:0 iako je Lech bio favorit.

Podolski je morao propustiti meč zbog kartona. No, iskoristio je poziv koji mu je putem društvenih mreža uputila Torcida Gornik.

"Hej Poldi, budući da nećeš moći pomoći ekipi na terenu u Poznanu, zašto nam ne pomogneš s navijanjem? Dođi s nama u Poznan", napisali su navijači Gornika. Na poziv bivšeg reprezentativca Njemačke nije se dugo čekalo.

"Hvala na pozivu! Radije bih bio na terenu i sudjelovao u spektaklu. Činjenica je da ne mogu igrati, te da ne znam navijati, ali ako se moja porodica slaže, pokušat ću. Uvijek sam uz Gornik".

Gornik je slavio sa 1:0, a Podolski je bio među najvatrenijim navijačima, te je bodrio ekipu sa tribina.

Oglasi

37-godišnji napadač od 2021. godine igra za Gornik, a prethodno je bio u Turskoj gdje je nastupao za Antalayaspor. Prije toga je igrao u Japanu za Vissel Kobe, u Turskoj za Galatasaray, a sjećamo ga se dok je igrao u Koelnu, Arsenalu i Bayernu.

Ima 130 nastupa za seniorsku reprezentaciju Njemačke i 49 datih golova, a sada na krau svoje karijere uživa u zemlji svog porijekla i rođenja.

Ove sezone je odigrao ukupno 27 mečeva za Gornik i postigao sedam golova, dodavši i devet asistencija.

Naravno, jedan je od najomiljenijih tipova u gradu, a nakon što je sa navijačima bio na tribini u Poznanu, postao je još omiljeniji.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Top Komentari

makelele
Poldi je legendaran lik, svaka cast za tu akciju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi