Igrača Leedsa provocirali pitanjem da li je muško ili žensko, pa im je ubrzo odlučio pokazati šta je

Tokom prijateljskog meča

Igrača Leedsa provocirali pitanjem da li je muško ili žensko, pa im je ubrzo odlučio pokazati šta je

E. Škorić

Engleski timovi Leeds United i Nottingham Forest odigrali su prijateljsku utakmicu u četvrtak, a navijači su pokušali da isprovociraju iskusnog Lukea Aylinga, no defanzivac Leeds aznao je kako da im uzvrati.

Posljednji mjeseci nisu bili dobri za Leeds United. Ova ekipa je ispala u Championship, a treneri se smjenjuju kao na traci - u nekoliko mjeseci čak četiri trenera ostala su bez posla.

Leeds je već krenuo s pripremama za nadolazeću sezonu pod vodstvom novog menadžera Daniela Farkea. Na jednoj od posljednjih prijateljskih utakmica dogodila se nesvakidašnja situacija u kojoj je sudjelovao jedan od veterana.

Tokom utakmice protiv Nottinghama u četvrtak, navijači tog tima iskoristili su trenutak kada je jedan od njihovih igrača ležao na terenu, a pored njega je stao defanzivac Luke Ayling.

Fanovi su počeli da se obraćaju Englezu, skandirajući mu: Jesi li žena ili muškarac? Htjeli su da ismiju zbog njegove duge kose svezane u punđu.

Oglasi

[related]https://twitter.com/FBAwayDays/status/1684669988014063617[/related]

Na odgovor nisu morali predugo čekati jer je 31-godišnjak brzo zavirio u svoje donje rublje i znakovito kimnuo odgovarajući na bockanje publike. Utakmica je na kraju završila pobjedom Leedsa 2:0 golovima Patricka Bamforda i Iana Povede.

Tri dana kasnije, u nedjelju, Leeds je odigrao još jednu kontrolnu utakmicu protiv škotskog Heartsa. Engleski klub je pobijedio 1:0 pogotkom upravo Aylinga.

On je igrač Leedsa od 2016. Za to vrijeme odigrao je 252 utakmice za tim, postigavši 10 golova i dodavši 20 asistencija.

Ayling je ponikao u Arsenalu, ali u londonskom klubu nijada nije dobio pravu šansu zbog čega je na ljeto 2010. godine prešao u Yeovil Town. Nakon četiri godine u tom klubu otišao je u Bristol City gdje je pružao jako dobre partije.

Nakon toga ovaj 30-godišnji desni bek je na ljeto 2016. godine potpisao za Leeds United za koji i danas igra. Ayling je već sezonama standardan u Leedsu, ali se u javnosti uopšte ne pojavljuje tako mnogo.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega Aylinga skoro nikako nema u medijima i zašto od dolaska u Leeds izbjegava stati pred kamere i davati intervjue.

Nakon godina i godina šutnje o svom problemu Ayling je odlučio konačno da otvori dušu i objasni svima zbog čega mu nije ugodno kada stane pred kamere, te kakav problem ima već godinama.

"Kada sam došao u Leeds mnogi su vidjeli da mi nije ugodno davati intervjue i to sam izbjegavao. Glavni problem je bio to što mucam. To mi je u životu uvijek stvaralo pritisak i bio sam nesiguran u sebe svaki put kada nešto treba da kažem jer nisam htio da me ljudi ismijavaju", počeo je Ayling i nastavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi