Sudbina mu se osmjehnula na najljepši način: Ispao iz lige, sada će zaigrati u Ligi prvaka

Brenden Aaronson na posudbi

Sudbina mu se osmjehnula na najljepši način: Ispao iz lige, sada će zaigrati u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Od tuge do sreće i obratno put je kratak. Neki igrači idu u jednom, a neki u drugom smjeru. Brenden Aaronson je baš imao sreće.

Minule sezone je englesku Premier ligu, pored Leicester Cityja i Southamptona, napustio i Leeds United.

Dres ovog kluba nosio je i Brenden Aaronson, 22-godišnji američki veznjak, koji je na kraju imao mnogo sreće i naredne sezone igrat će daleko od Championshipa.

Naime, njega je na posudbu doveo Union Berlin i u ovom klubu provest će kompletnu narednu sezonu.

Vidjet ćemo šta će biti na ljeto 2024. godine, s obzirom na to da klub iz glavnog grada Njemačke ima opciju otkupa na kraju sezone.

On je u Leeds United stigao 2022. godine iz RB Salzburga za 32,8 miliona eura, a prethodno je igrao za Philadelphiju iz koje ga je austrijski prvak doveo za 12,7 miliona eura 2021. godine.

Oglasi

Ovaj 22-godišnjak do sada je upisao i 29 nastupa za reprezentaciju SAD-a i postigao sedam golova, a nastupio je i pet puta u omladinskim selekcijama ove države.

Inače, Union Berlin će biti četvrti predstavnik Njemačke u Ligi prvaka. Pored njega tu su Bayern Munich, Borussia Dortmund i RB Leipzig.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Union Berlin do sada su stigli i Diogo Leite iz Porta, Mikkel Kaufmann iz Kopenhagena, Alex Kral iz Spartaka, te Lennart Grill iz Bayern Leverkusena

Kada su odlasci u pitanju, klub su napustili Michel, Seguin, Oztunali, Mohwald, Maciejewski, Pushacz, Preu  i GieBelmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi