Lulić: Juve je iskoristio svoje šanse, mi nismo

Senad Lulić nakon poraza u finalu Kupa Italije

Lulić: Juve je iskoristio svoje šanse, mi nismo

D. Rakanović

Juventus je večeras na Olimpicu u Rimu pobijedio Lazio sa 2:0 i osvojio Kup Italije.

Golove za Staru damu postigli su Alves u 12. i Bonucci u 25. minuti. 

Bh. reprezentativac Senad Lulić odigrao je cijeli meč, a nakon utakmice je izjavio da je njegova ekipa večeras napustila teren visoko uzdignutih glava.

"Postoji osjećaj razočarenja, jer smo izgubili finale, ali učimo iz ove situacije i napustili smo teren visoko uzdignutih glava", rekao je Lulić i dodao: 

"Moramo se vratiti na noge i fokusirati na nedjelju. Nema smisla tražiti krivce za pogreške koje su nas koštale poraza. Na kraju ostaje činjenica da su oni njihove šanse iskoristili, a mi nismo". 

Bh. reprezentativac smatra da je Lazio do sada imao odličnu sezonu, ali upozorava da ona još uvijek nije gotova. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Do sada bila je ovo odlična sezona i nije još uvijek gotova, pa moramo nastaviti ovako.  Naš cilj je plasman u Europu. Želimo završiti sezonu sa dva pozitivna rezultata protiv Intera i Crotone kako bi ostali na četvrtoj poziciji. Sezona ne završava danas i bila bi velika pogreška misliti tako", zaključio je Lulić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi