Lulić položio test pred Bajevićem: Lazio za 120. rođendan stigao do 10. uzastopne pobjede

Na Olimpicu pao Napoli

Lulić položio test pred Bajevićem: Lazio za 120. rođendan stigao do 10. uzastopne pobjede

A. Čaušević

Fudbaleri Lazija nastavljaju s odličnim igrama u Seriji A. Na stadionu Olimpico u 19. kolu savladan je Napoli s 1:0. 

Nebeskoplavi su večeras slavili 120. rođendan zbog čega su navijači rimskog kluba napravili zaista spektakularnu atmosferu, a na kraju su nagrađeni i velikom pobjedom.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja. Istina, obje ekipe su imale po nekoliko poluprilika, ali su mreže nakon prvih 45 minuta ipak mirovale. 

U nastavku u dva navrata je opasno prijetio Napoli. Zielinski je u 67. minuti pogodio stativu, da bi desetak minuta kasnije Strakosha zaustavio pokušaj Insignea. 

Gol odluke postignut je u 82. minuti. Immobile je uzeo loptu Ospini koji se bespotrebno poigravao, zatim je šutirao, a loptu je u svoju mrežu zakucao Di Lorenzo. 

Lazio je na kraju uz dosta sreće stigao do 10. uzastopne prvenstvne pobjede i tako nastavio utrku za Scudetto zajedno s Interom i Juventusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, na tribinama Olimpica je bio i novi selektor Zmajeva Dušan Bajević koji je posmatrao Senada Lulić. Iskusni veznjak je odigrao cijeli meč i može se reći da je položio test pred očima iskusnog trenera. 

Jedina mana na Lulićevu odličnu partiju je žuti karton iz prvog dijela zbog kojeg će propustiti sljedeći meč radi suspenzije. 

Top Komentari

Shik
I sada ce da krene seria medijskig romana. Hoce, nece, mozdace kada ce.I u krug.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi