Lulić se oporavlja, može početi s treninzima
Foto: EPA

Dobre vijesti iz Italije

Lulić se oporavlja, može početi s treninzima

Italijanski mediji objavili su kako oporavak Senada Lulića protiče u najboljem redu.

Kapiten Lazija i reprezentativac BiH sredinom februara je operisao lijevi skočni zglob koji ga je mučio duže vrijeme, zbog čega je bilo planirano da propusti mečeve baraža, no izvjesno je kako će u junu, ipak, biti na raspolaganju Dušanu Bajeviću.

Nakon dvije operacije, jedne u Italiji, a druge u Švicarskoj, ovaj iskusni bh. fudbaler se osjeća dobro i dobio je 'zeleno svjetlo' da može početi sa treninzima. Prvi korak je, naravno, rad u teretani i na jačanju mišićnog tonusa, a nakon što se normalizuje situacija s koronavirusom, moći će preći lagano i na travnjak. 

S obzirom da je prvenstvo obustavljeno u gotovo svim zemljama, Lulić će imati dovoljno vremena da se u potpunosti oporavi, a Corriere dello Sport predviđa da će u junu biti potpuno 'fit'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Valja napomenuti da Luliću ugovor s Lazijom ističe na kraju aktuelne sezone, a iako je bilo glasina o povratku u Švicarsku, navodno je 34-godišnji Jablaničanin dogovorio produženje saradnje do ljeta 2021. godine.

Top Komentari

BaboBih
Too bit ce spreman za baraž!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi