Lulić: Uvijek je bilo ponuda, ali zašto da idem?
Foto: EPA

Bh. fudbaler je postao legenda Lazija

Lulić: Uvijek je bilo ponuda, ali zašto da idem?

Iako je nagovještavao da bi ova sezona mogla biti posljednja u njegovoj karijeri, Senad Lulić je odlučio da, ipak, oproštaj prolongira za naredno ljeto.

Lulić za Lazio nastupa još od 2011. godine. Za Rimljane je u proteklih devet sezona odigrao preko 300 utakmica i postao apsolutna klupska legenda, a koliko ga cijene u klubu pokazalo se i time što su mu dali kapitensku traku.

Zbog svega toga ne čudi što su trener Simone Inzaghi i direktor Igli Tare uporno nagovarali Lulića da ostane u Laziju barem još jednu godinu, a on je na kraju to i prihvatio, pogotovo jer će sljedeće sezone igrati i Ligu prvaka.

"Naš cilj nikada nije bio Scudetto, već samo Liga prvaka koja nam je nekoliko puta promakla", rekao je Lulić nakon što je njegov tim ubjedljivo poražen protiv Milana (0:3).

Posljednjih nekoliko mjeseci Lulić je provodio u Švicarskoj. Pauza za vrijeme koronavirusa mu je dobro došla, jer osim što je radio na oporavku u Graubündenu, uživao je i u porodičnom životu.

"Za mene i moju porodicu nikada nije bilo dileme gdje ćemo živjeti nakon karijere. To je Švicarska", rekao je Lulić čija se supruga zbog školovanja djece već iz Italije vratila u Švicarsku.

Lulić je za medije u Švicarskoj kazao kako je veliki utjecaj na njegovu karijeru imao Sarajlija Vladimir Petković, a otkrio je i da mu prethodnih godina nije nedostajalo ponuda da napusti Lazio.

"Da, ponuda je uvijek bilo, ali ne i razloga da idem iz Lazija."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uvjeren je da i sa 34 godine na plećima može još toga pokazati na terenu.

"Za mene ne postoje stari i mladi igrači, samo dobri i manje dobri", poručuje Lulić koji je prije dolaska u Lazio igrao za Young Boys, Grasshoppers, Belilinzonu i Chur 97.

Top Komentari

BobPaisley
...odlican igrac,kao i vecina ostalih iz te generacije koja se plasirala na SP...steta sto ta generacija nije postigla vise,a moglo se bar jos jedan plasman na EP ostvariti...sve je upropastio onaj amater i neznalica Bazdarevic koji nam je upropastio dva kvalifikaciona ciklusa sa igracima na vrhuncu karijera...treba mu oduzeti trenersku licencu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije