Kompletna Španija bruji o Realovom superheroju iz sjene: "Ovo će mu promijeniti karijeru"

Utakmica života

Kompletna Španija bruji o Realovom superheroju iz sjene: "Ovo će mu promijeniti karijeru"

Edmir Škorić

Fudbaleri Real Madrida igrat će ponovo u polufinalu Lige prvaka, a naredna prepreka bit će im minhenski Bayern.

Real je u četvrtfinalu u dva meča izbacio Manchester City. Iako je aktuelni prvak Evrope bio bolji, Real ide dalje. Pobjednički mentalitet je ponovo došao do izražaja, ali naravno i igračke kvalitete, te genijalni taktički um Carla Ancelottija.

Njegov tim je poveo, a onda u stilu Diega Simeonea "trošio vrijeme". Real se dobro pozicionirao u odbrani, strpljivo se branio. Primili su gol za 1:1, ali uspjeli su tim rezultatom okončati 90 minuta, zadržati praznu mrežu u produžecima, a onda na penale izbaciti rivala.

Ovo je bila još jedna historijska noć Reala u Ligi prvaka. Hvalospjevi na račun Reala ne prestaju, ali uglavnom španski mediji u prvi plan guraju ukrajinskog golmana Andreja Lunina.

"Velika utakmica. Čarobna noć, ovo će mu promijeniti karijeru", piše Marca, koja navodi da je učinio sve što je mogao da spasi Realov gol.

Oglasi

"Zaustavljao ih je na sve načine, branio niske udarce, visoke, one izdaleka, izbliza... Desetine sjajnih odbrana. Prenosio je sigurnost od početka do kraja. Puca od samopouzdanja. Ovo je definitivno noć koja će mu promijeniti karijeru", navodi novinar ugledne Marce.

Visoke ocjene su još dobili Nacho, Rudiger i Carvajal, kao i uglavnom svi igrači maridskog tima. A Carlo Ancelotti?

"Iznenadio je Guardiolu na startu s visokom pozicijom u timu i pronašao rupe da naškodi Cityju u prostoru. Nekoliko pozicija igrača unijelo je pomutnju u suparnika, a nagrađeno je golom Rodryga".

Lunin je ipak okarakterisan kao junak Reala večeras. Odbranio je penale Kovačiću i Bernardu Silvi, ali tokom 120 minuta igre zaustavio je većinu udaraca prema golu, jedino ga je uspio savladati De Bruyne iz neposredne blizine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je blizu da osigura novu titulu u Španiji, a definitivno će sve biti gotovo ako u nedjelju ne izgube od Barcelone. Što se tiče Lige prvaka, sada dakle slijede okršaji sa Bayernom, starim znancem.

To je najveće rivalstvo u historiji Lige prvaka sa 25 međusobnih okršaaj. Real ima 12 pobjeda, Bayern 11 i tri meča su završena neriješeno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Dobar je, svaka mu čast.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi