Na Etihadu je izveden "najgori penal u historiji" - Da je mogao, od sramote bi sam u zemlju propao

Na Etihadu je izveden "najgori penal u historiji" - Da je mogao, od sramote bi sam u zemlju propao

Edmir Škorić

Manchester City je ispao iz Lige prvaka, tako da engleski tim definitivno neće odbraniti titulu iz prošle sezone.

Real Madrid je uspio da se plasira u polufinale i igrat će protiv Bayerna u narednoj rundi. Nakon 3:3 u Madridu, večeras na Etihadu Manchester City je bio bolji, imao mnogo više pokušaja, ali Real se provukao do penala, a onda priredio šok za Građane.

Što se tiče "osnovnog" dijela utakmice, Real je poveo golom Rodryga, da bi u nastavku Kevin de Bruyne Građanima donio izjednačenje. Ni nakon pola sata dodatne igre nije bilo pobjednika, pa se pristupilo izvođenju penala.

U prvoj seriji Alvarez je zabio za City, dok je za Real šutirao Modrić i odmah promašio. U drugoj se Silva obrukao panenkom, dok je Bellingham zabio za Kraljeve.

Udarac Portugalca je bio užasan, a društvene mreže gore zbog "najgoreg penala u historiji" .Pep Guardiola nije mogao da vjeruje šta je uradio jedan od njegovih najboljih igrača.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1780713665148403742[/twitter]

Kovačić je promašio u trećoj seriji za City, a Vazquez bio siguran za Real. Zatim su pogađali Foden i Nacho, te zanimljivo Ederson. Ključni penal za pobjedu u gol je pretvorio Rudiger.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City je zaista pokazao više i večeras i u Madridu, ali Real je tim koji je jednostavno naučio da osvaja Ligu prvaka. Ima već 14 titula i pokušat će ove sezone doći do 15. rekordne.

Pobjednik meča Real - Bayern u finalu će se sastati sa boljim iz meča PSG - Borussia Dortmund. U četvrtfinalu su ispali Barcelona, City, Atletico i Arsenal.

Top Komentari

burazengija
Sve mi je ok ali ovo i u Madridu mi je bas nebuloza ljudi dali 3 gola van 16 m. Ni blizu te izjave niti vecerasnje utakmice. Bili su bolji posjed pritisak ali imali od svega toga 2 sanse i jedan go na odbijanac,Real uz defanzivnu igru imao go i sansu Rudigera eventualno nesto jos bi bilo da Vinicius zna dodati loptu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi