Bliži se i taj dan: Pozlaćena "kapica" koja će u Srbiji sve ostaviti bez daha

Izgleda fenomenalno

Bliži se i taj dan: Pozlaćena "kapica" koja će u Srbiji sve ostaviti bez daha

Admin Čaušević

Neki stadioni su mogu smatrati istinski građevinskim čudima, u jedno takvo će se uskoro uvjeriti svi u Srbiji kada reprezentatacija te zemlje u svom prvom meču na Svjetskom prvenstvu odmjeri snage sa Brazilom.

Srbija Mundijal u Kataru otvara 24. novembra, za rivala će izabranici Dragana Stojkovića imati jednu od najboljih svjetskih selekcija i jednog od favorita za konačnu pobjedu, reprezentaciju Brazila.

Utakmica između popularni Orlova i Selecaa igrat će se Lusail Iconic stadionu od 20 sati po centralnoevropskom vremenu. Dakle, idealan termin za pravu fudbalsku poslasticu. 

Iako Brazil i Srbija imaju velike zvijezde u svojim timovima koji igraju na najboljim evropskim stadionima, onaj u Kataru će ih definitivno impresionirati. 

[twitter]https://twitter.com/lloydempre1/status/1591565882928627713[/twitter]

Stadion Luisail je po izboru mnogih možda i najljepši od svih stadiona koji su izgrađeni za potrebe Mundijala. Ima oblik kape koju nose muškarci u islamskom svijetu i najveći je od svih u Kataru.

Oglasi

Kapacitet stadiona je 80.000 sjedećih mjesta, a njegova je izgradanja je koštala vrtoglavih 770 miliona dolara, pa i ne čudi zašto izgleda fenomenalno.

Izgradnja je počela 2017. godine i trajala je četiri godine. Nakon testiranja dobio je pet zvjezdica i spada u grupu najmodernijih na svijetu.

Svlačionice su posebna priča pošto će igrači imati nevjerovatan komfor. Isto se odnosi i na navijače pošto su duž tribina postavljeni uređaji za klimu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, na ovom stadionu bit će odigrano čak deset utakmica uključujući i veliko finale koje je zakazano za 18. decembar.

Izgled svlačionice na stadionu čija je izgradnja koštala skoro 800 miliona dolara
U svlačionicama se nalazi u jacuzzi što znači da će igrači moći da uživaju u maksimalnom komforu

Katarani se već duži period suočavaju sa ozbiljnim optužbama za kršenje ljudskih prava. Tokom izgradnje infrastrukute za potrebe Svjetskog prvenstva poginulo je više od 6.000 radnika, međutim uprkos brojnim smrtnim slučajevima turnir će se održati kako je i planirano.

Top Komentari

nakopitam
Ostavice ih bez daha jer lici na kapicu sa hadza
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi